Ekonomi:
banner175
Bolu'ya tramvay, dünyaya çocuk treni Denizli'den
Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri Ali Önal ve Kemal Tuncer ile birlikte Öztürk Elektrik sahibi Tahir Öztürk’ü işyerinde ziyaret etti.
Öztürk, yurt içi ve yurtdışına “Garatren” markası ile üretimler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Türkiye’de ilk kez Düzce’ye ürettikleri tramvay hakkında şu bilgileri aktardı: “Yaptığımız ürün nostalji ile teknolojinin harmanlanmasıyla tasarlanmış olup minimum enerji ile maksimum fayda almak amacıyla üretilmiştir. İhtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 15’lik kısmını üzerinde bulunan güneş panelleri sayesinde karşılamaktadır. Bu sayede yenilenebilir enerji kaynağımız olan güneşten de faydalanarak kendi enerjisini kendi üretebilmektedir. Aynı zamanda fren yapıldığında kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren regeneratif enerjiyle akü şarjını desteklemektedir. Akünün deşarj olduğu durumlarda ise tramvayın yolda kalmaması için dizel yakıt devreye girmektedir.”  



Tramvayın 21 yolcu kapasiteli olduğunu ancak bu sayının 50’ye kadar çıkartılabileceğini söyleyen Öztürk, “Tramvay, her iki yönden de kontrol edilebilir şekildedir. Herhangi bir insan ya da araç çıktığı zaman önde bulunan sensörler sayesinde tramvay, hızını azaltarak otomatik olarak durmaktadır. Araç hızı güvenli sürüş için 15 km/saat olarak tasarlanmıştır. Tramvay yolu da yaya ve araç geçişini engellemeyecek şekilde yol seviyesinde yapılmaktadır. Ürün yelpazemiz her geçen gün artmaktadır. London Bus, akülü çocuk treni, akülü fayton, Ladybug, fire car ve panda tren ile hem yurtiçine hem de Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Arnavutluk, Yunanistan, Rusya, Ukrayna, Afganistan, Hindistan, Irak, Dubai, Abu Dabi, Suudi Arabistan ve Türkmenistan’a gönderim yapmaktayız” dedi.

TRAMVAY, DENİZLİ’NİN GURURU     
Denizli’nin girişimci yapısıyla her zaman ön planda olduğunu dile getiren Başkan Uğur Erdoğan, “İlimiz, tekstil ve konfeksiyon ile ön planda olsa da çok farklı sektörlerde de üretimleriyle dikkat çekmektedir. Bunlardan biri de Garatren adı altında üretilen tramvay ve çocuk akülü araçlarıdır. İşletme sahibimiz Tahir Öztürk Bey’i tebrik ediyorum. Türkiye’de ilk kez Düzce için ürettiği tramvay bir harika. Nostalji ve teknolojinin bir arada sunulması muhteşem bir çalışma olmuş. Ayrıca yenilenebilir enerji ile desteklenen bu tramvay, il ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Denizli’nin gururu olan bu tramvay, sadece Düzce değil başta ilimiz olmak üzere diğer illerde de uygulanabilecek örnek bir projedir.” dedi.
 


İŞLETMELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Denizli Ticaret Odası olarak üreten ve istihdam sağlayanların yanında olduklarını dile getiren Başkan Erdoğan, “Oda olarak yeni girişimciler yetiştirilmesi için eğitimler düzenlemekteyiz, bu eğitimlere devam edeceğiz. İşletmelerimiz bizim için önemli. Bu sebeple ziyaretlerimize devam ediyoruz. Oda olarak üreten, istihdam sağlayan ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan işletmelerimize destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku