Ekonomi:
banner175
Buldanlı üzümcünün yüzü gülüyor
Türkiye’de ilk sofralık üzümü yetiştirerek piyasaya sunan Buldan’ın Yenicekent, Oğuz, Doğan, Mahmutlu ve Bölmekaya mahallerindeki üzüm üreticileri, bu yıl ki rekolteden ve üzüm fiyatlarından memnunlar.
 
Buldan’da Yaşam Gazetesi’nden Özcan Durusoy’un haberine göre; Yıllık 110 Bin ton sofralık üzüm üretilen bölgede, Sultaniye çekirdeksiz, Rezaki ve Superion türü üzümlerin bu yıl kilosu tüccarlar tarafından 1300-1600 Kuruş arasında alınmakta. Doğan mahallesi muhtarı Ahmet Boynikar, “bu yıl üzüm rekoltemiz geçen yıla göre az düşük ama kalite bu yıl daha iyi. Her gün sabahın beşinden itibaren mahallemizde yüzlerce araç üzüm yüklemek için sıraya giriyor. Geçen yıl üzümlerimiz iyi para etmemişti, ancak bu yıl fiyatlardan memnunuz” diyor.


 
Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, “üzüm fiyatlarının yüksekliği üreticinin bilinçli tarım yapmasından kaynaklanıyor” diyerek şunları söyledi: “Adı geçen bölgede yaklaşık yıllık ürün rekoltemiz 110 Bin ton. Bölgedeki üzüm üreticilerimizin hemen tamamı iyi tarım uygulaması yapmakta. Sadece bizim kontrolümüzde 600 üreticimiz iyi tarım yapmakta. Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve biz oda olarak çiftçilerimizi sürekli denetim altında tutmaktayız. Burada üretilen üzümlerin hemen hemen tümü sertifikalı üzümdür. Bu üzümlerde kesinlikle herhangi bir ilaç kalıntısı yoktur. Zaten üretilen 110 Bin ton üzümün 80 Bin tonu Almanya, İngiltere, Fransa, İsveç ve Rusya gibi ülkelere ihraç edilmekte.” 


 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku