Ekonomi:
banner175
Büyükşehir'den iş dünyasına dev destek
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) arasında "Hizmet Binası Yapım Protokolü" imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 3 odanın yapacağı hizmet binası için hibe ettiği 7 bin 100 metrekarelik arsa için düzenlenen protokol törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DSO Başkanı Müjdat Keçeci ve DTB Başkanı İbrahim Tefenlili katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada Denizli'deki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Üç odanın hayata geçireceği ortak kurum binası için Denizli Büyükşehir Belediyesinin arsa temin ettiğini anlatan Başkan Zolan, "Bugün burada güzel bir işi nihayete vardıracağız. Denizlimizdeki o güzel birlik ve beraberliğin nişanesi olarak yeni bir bina inşa edeceksiniz. Allah'ım bir an önce başlamayı ve tamamlamayı nasip etsin inşallah" dedi.
 
Başkan Zolan: "Denizli'nin en büyük artısı birlik ve beraberliğidir"
 
Bu projenin ilk fikrini atan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür eden Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Denizli'nin en büyük artısı birlik ve beraberliğidir. Kimin elinde ne imkan varsa o imkanı birbirimizi için seferber etmektir. Bugün de oybirliği ile aldığımız meclis kararları çerçevesinde bir araya geldik. Üç odamız Denizlimize, üyelerine beraber hizmet edeceği bir hizmet binasına kavuşacak. Arsa ile ilgili planlama süreçleri bitti, yapı yapılabilir hale geldi. Şimdiden hayırlı olsun. Tüm üyeleriniz bu binalardan, birlik ve beraberlikten en üst seviyede hizmet alsın inşallah. Denizli bugün üreten insanlarımızın sayesinde bugünlere geldi. Bu protokolü canı gönülden arzu ettik. Ben sizleri tebrik ediyorum, hayırlı olur inşallah."
 
DTO Başkanı Erdoğan: "Türkiye'de model olacaktır"
 
DTO Başkanı Erdoğan ise, "Denizlimizi ve bizleri onurlandırdınız. Bu modern Türkiye'de ilk ve tekdir. Bu da Sayın Ekonomi Bakanımızın ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Denizlimize, Denizli'nin sivil toplum kuruluşlarına, esnafımıza, üreticimize, imalatçımıza, tüm birimleri kapsayan herkese vermiş olduğunuz destektir. Sivil toplum kuruluşlarının geleceğinin daha ileriye gitmesine, şehrimizin istihdamının artmasına, ihracatının artmasına katkı sağlamanız gerçek anlamda Türkiye'de model olacaktır. Üç odanın bu şekilde bir arada olması ilk kez Denizli'de yer alıyor. Bu da Denizlimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiğini ve bunun devam etme noktasına da şehre katkılarının olduğunu hep birlikte görüyoruz. Şunu da ifade etmemde yarar var, bu bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarına yapılmış en büyük katkıdır. Bu anlamda da DTO ve Platform Dönüm Sözcüsü olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Sayın Ekonomi Bakanımıza canı gönülden çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
DSO Başkanı Keçeci: "Biz çok mutluyuz"
 
DSO Başkanı Keçeci de, "Bu bir hayaldi. Ekonomi Bakanımızın, 'Denizimizde örnek kent yaratacağız' diye başladığı noktada, bu projede örnek bir projeydi. Üç odanın bir arada en azından ekonomik olarak ta müşterek alanlarda tasarruf ederek en ideal ve en güzeli yapabilmenin idealiydi bu. Dolaysıyla bu işe özellikle Sayın Bakanımızla birlikte siz Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak elimizden tutunuz ve bizim bu hayalimiz gerçekleşiyor. Biz çok mutluyuz. Çünkü Denizli sanayisi sizlerinde ifade ettiğiniz gibi örnek bir kent olmaya  devam edecek. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Denizli sanayisi, ticaret alemi ve borsa alemi bu işin karşılığında buna layık olmaya çalışacaktır" dedi.
 
DTB Başkanı Tefenlili: "Parmak ısırıyorlar"
 
DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, projeyi başlatan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve projeyi sonuçlandıran Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek, projenin diğer iller tarafından model alınan bir çalışma olduğundan bahsetti. Tefenlili, “Biz DTB olarak bu projeyi konuştuğumuzda özellikle diğer şehirlerde inanın parmak ısırıyorlar. ‘Böyle bir şeyi belediye nasıl yapabiliyor’ diyorlar, kendi illerinde böyle bir şeyi görmüyorlar. Denizli’deki bu birliktelik çok önemli, odaların, belediyelerin hep beraber yürümesi, diğer şehirler tarafından örnek alınan bir proje.  Projeden şehrimizdeki tüm üyelerimiz ve halkımız yararlanacak. Halkımıza ve üyelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku