Ekonomi:
banner175
Büyükşehir üçüncü güneş enerji santralini kuruyor
Yenilenebilir enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımını yaygınlaştırmak, enerji üretiminde fosil kaynakların etkisini azaltmak ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla güneş tarlaları kuran Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, tamamladığı Akköy Güneş Enerji Santrali (GES) 1 ve 2'nin ardından GES 3’ün inşasına başladı. Akköy Mahallesi'nde bulunan GES 1 ve GES 2'nin hemen yanına inşa edilecek GES 3 sisteminin toplam kurulu gücünün 1 MW olacağı ifade edildi. Akköy GES 3 ile yıllık 2 milyon kWh enerji üretilmesi hedeflenirken, GES 1 ve GES 2 ile birlikte toplamda 4 milyon kWh enerji üretiminin hedeflendiği belirtildi. 7 ay içerisinde kendisini amorti etmesi beklenen GES 3'ün 18 dönüm arazi üzerine kurulacağı, kısa bir süre içerisinde inşaatının tamamlanarak hizmete alınacağı kaydedildi
 
Toplam kurulu güç 2 MW'ye çıkacak
Akköy GES 1, GES2 ve GES3 ile 1700 dolayında hanenin yıllık elektrik ihtiyacı karşılanacak. Akköy GES 1, GES 2 ve GES 3'ün toplamda kurulu gücünün ise 2 katına çıkarak 2 MW'ye yükseleceği, bu rakamın önemli ölçüde kazanım sağlayacağı ifade edildi.
 
“GES projemize büyük önem veriyoruz”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi’nin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini anlatarak, bu yatırımların hem çevre hem de ekonomi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Güneş enerjisinden elektrik üretimine yaklaşık 5 yıl önce Kayıhan Sosyal Etkinlik Merkezi’nin üstünü güneş enerjisi panelleriyle kapatarak başladıklarını anlatan Başkan Osman Zolan, "Bugün 3. güneş enerji santralimizin inşasına başladık. Yıllık hedefimiz 4 milyon kWh'lik enerji üretimi. GES projemize büyük önem veriyoruz ve bu projemizi büyütmeye devam ediyoruz. Enerji yatırımlarımızla hem kurumumuza ekonomik destek sağlıyoruz hem de milli ve yerli enerjimizi kullanarak ülkemizin kazanmasına vesile oluyoruz. Katma değer üreten, gelecek nesillerin daha yaşanılabilir bir kentte yaşamasına imkan sağlayan yatırımlarımız uzun yıllar boyu şehrimize, ülkemize katkı sağlayacak. Şimdiden Denizlimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku