Ekonomi:
banner175
Büyükşehir'den kadınlara büyük destek
Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK) bünyesinde 32 farklı branşta ücretsiz kurslar devam ediyor. DENMEK’te gerçekleştirilen ücretsiz kurslara katılan kursiyerler hem öğreniyor, hem üretiyor, hem de ürettikleri ürünleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi içerisinde yer alan DENMEK El Sanatları Satış Merkezi’nde satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Kursiyerler el emeği göz nuru ürünlerinin DENMEK El Sanatları Satış Merkezi'nde satarak ev ekonomisine kazandırılmasında başrol oynayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ediyor.
 
Kadınlara pozitif ayrımcılık
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini ifade etti. DENMEK bünyesinde 32 ayrı dalda kurs verdiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, tüm Denizlilileri bu kurslara katılmaya davet ederek, "Kadın mutluysa, huzurluysa toplum da mutlu olur. Bizler her zaman hanım kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Kadınlardan DENMEK yorumu : "Büyük hizmet"
 
DENMEK El Sanatları Satış Merkezi’nde ürünlerini satarak aile ekonomisine katkıda bulunan bazı kursiyerlerin görüşleri şöyle:
 

Rabia Şenocak (39) : DENMEK bünyesinde cam boncuk kursuna başladım. Severek gidip geliyorum. DENMEK Satış Merkezi’nde de satışlarımız oluyor. Ev ekonomisine katkıda bulunuyorum, kendi harcamalarımı karşılamış oluyorum. Çok memnunum, severek yapıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Buraya gelmek isteyenlere de tavsiye ederim. Osman Zolan Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyor, böyle etkinliklerin devamını diliyorum.
 

Gülsüm Tekiç (41) :
2 yıldır kağıt rölyef, alüminyum rölyef kurslarına katılıyorum. Yeni arkadaşlıklar ediniyoruz, kurslar bizim için çok güzel terapi gibi geliyor. Yıl sonu sergimizde ürünlerimizi sergileme imkanımız oluyor ve sonrasında burada satışa sunuluyor. Aile bütçemize katkıda bulunuyoruz. Her şeyden önce aktif ve sosyal bir hayatımız oluyor. Osman Zolan Başkanımıza  çok teşekkür ediyoruz, güzel şeyler olmaya devam ediyor. 
 

Emel Üge (51):
Emekli olduktan sonra bu tür kurslara gitmeye başladım. Filografi yapıyorum. Filografinin bize çok değişik katkıları oldu. Bütün arkadaşlarıma tavsiye ederim. Başkanımıza da çok teşekkür ederim, bu kursları bize sağlıyorlar. Beş yıldır kurslara devam ediyorum. Yaptığımız ürünleri biriktirmiş olmuyoruz, insanlarla paylaşmış oluyoruz. Ürünlerimizin satışlarından bütçemize katkı oluyor.  
 

Ayten Kalfa (44) :
Bir yıldan fazladır bu kurslardan faydalanıyorum. Ev ekonomisine katkıda bulunmak için ve kızımın öğrenim masraflarına yardımcı olmak maksatlı buradayım. Güzel ürünler çıkıyor, severek yapıyorum. Büyükşehir Belediyemiz burayı açarak bizi destekledi ve yardımcı oldu. Osman Zolan Başkanımıza bize yol gösterdiği için çok teşekkür ediyoruz. Ürünlerimizi buraya getiriyoruz, sağ olsunlar satılıyor.
 

Gülşah Şahin (30):
El sanatları kurslarına sürekli katılıyordum. Birçok ürünün nasıl yapıldığını az çok biliyorum. DENMEK El Sanatları Merkezi’nin açılacağını duyduğumda çok sevinmiştim. Kadınlar, 'Kurslarda o kadar çok ürün yapıyoruz ki; artık bunları eve sığdıramıyoruz, artık satmak istiyoruz, insanların beğenisine sunmak istiyoruz, yer açılsın’ diyorlardı. Denizli Büyükşehir Belediyesi gerçekten büyük bir hizmete imza attı.
 
32 branşta eğitim veriliyor
 
DENMEK bünyesinde Tezhip, Minyatür, Çini, Seramik, Kâğıt Rölyef, Cam Boncuk, Deri El Sanatları, İpek Böceği Kozasından Aksesuar Yapımı, Tel Kırma, İğne Oyası, Dantel Anglez, Filografi, Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama, Dekoratif Ahşap Süsleme, Keçe Aksesuarları Yapımı, Sanat Kili ve Çiçek Kili Modelleme, Pasta Yapımı ve Sunumu, Aşçılık, Ahşap Boyama, Örgü Tekniği, Ahşap Oyma (Nah’t),Taş Baskı, Kitre Bebek, Geleneksel Türk El Sanatları, Bez Bebek, Saçaklama, Quilling Yapımı, Atık Kâğıt ve Muhtelif Ambalaj Aksesuar Yapımı, Tutkallı Hamur Çiçek, Kazaziye(Gümüş Takı İşlemeciliği), Kadın Giyim ve Modelistlik, Giyim Üretimi ve Pike Dikimi branşlarında ücretsiz eğitimler veriliyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku