Ekonomi:
banner175
Çiftçiye 100 yılın projesi
Işıklı Gölü ve Gökgöl’den Çivril ve Baklan ovalarındaki tarım arazilerine yapılan vahşi sulama nedeniyle her iki göldeki su kaynakları ciddi miktarlarda azalmasını önlemek amacıyla yapılan projeye destek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, 3 ilçedeki toplam 24 bölgenin ihtiyacı olan damlama sulama sistemi için 24 milyon liralık yatırıma imza atıyor. Devlet Su İşleri projesine destek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Baklan ilçesi; Dağal, Şenyayla, Çataloba, Boğaziçi, Konak, İcikli, Hadim, Kavaklar, Beyelli, Çal ilçesi; Aşağıseyit, Yukarıseyit, Mahmutgazi, İsabey, Dayılar, Denizler ve Çivril ilçesi; Bayat, Tokça, Karayahşiler, Yahyallı, Çıtak, Kıralan Mahallelerinde kurulacak kapalı sulama sistemi dolayısıyla 24 bölgeye 24 milyon liralık kaynak aktarıyor.
 
Başkan Zolan’a konvoylu karşılama
 
Üreticilerin enerji ve su tasarrufu ile toprak ve ürün verimliliğini çeşitlendirmesine katkı sağlamayı hedefleyen damlama sulama projesi dolayısıyla Baklan’a giden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ilçe halkıyla bir araya geldi. Genç çiftçiler tarafından Baklan’ın girişinde traktör ve motosiklet konvoyu ile karşılanan Başkan Zolan, Baklan Belediyesi önünde kendisini bekleyen coşkulu kalabalıkla bir araya geldi. Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever’in ev sahibi olduğu etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yanı sıra Baklan Kaymakamı Aziz Oğuz Al, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ve Baklan Sulama Birliği Başkanı Ayhan Demirdöğer yer aldı.
 
“2 buçuk yılda geldiğimiz mesafe çok büyük”
 
Burada vatandaşlara hitap eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Çok değerli çiftçi kardeşlerim, ben öncelikle bu coşkunuzdan, güzelliğinizden akşamın bu serinliğinde bize gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir olmadan önce ilçe ilçe köy köy dolaşmıştık. O günlerde; ‘Biz bir şey almaya değil, hizmet vermeye geliyoruz. Şehrimizin merkezinde ne varsa her yer öyle olacak.’ demiştik. Allah’ıma şükürler olsun. Bugün 2,5 yılda geldiğimiz mesafe çok çok büyük” dedi.
 
“Çiftçimiz toprağından kopmasın”
 
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin söz konusu damlama sulama sistemi projesiyle ilgili kararı oybirliğiyle aldığını belirten Başkan Zolan, “Çiftimiz daha fazla üretsin, daha çeşitli ürünler üretsin, bulunduğu yerde mutlu olsun, çocuklarıyla, eşiyle, dostlarıyla toprağından, kökünden kopmasın istiyoruz. Büyükşehir, her alanda olduğu gibi kırsal kalkınma alanında da şehrimizin her yerine hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza hizmet vermek için Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığını kurduk. Birçok hizmet yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
 


“Projenin yüzde 10’unu üstlendik”
 
Su ve toprağın altından daha değerli olduğunun altını çizen Başkan Osman Zolan, “Su yoksa hayat yok. Hayat olmayan yerde, her yer altın olsa ne yazar? Sularımız sonsuz değil. Bunu dikkatli kullanmamız, gelecek nesillere de bırakmamız lazım. Yazın Işıklı Gölümüz kurudu. Orası yok olduğunda canlılar da tarım da yok olur. Biz de Büyükşehir olarak, ‘Sularımızı korumamız lazım’ dedik. Korumak için de vahşi sulamadan damlama sulamaya geçmek gerekiyor. Bu nedenle Büyükşehir olarak projenin yüzde 10’unu üstlendik” şeklinde konuştu.
 


“100 yılın projesi başlıyor”

 
Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ise, “Sayın Başkanım, yöre bugün sizinle tekrar coştu. Bu güzelliği bizlere verdiğiniz için size çok teşekkür ediyoruz. Değerli arkadaşlar bugün neredeyse 100 yılın projesi diyeceğimiz çiftçilerimiz için, yöremiz için, ilçelerimiz için fevkalade önem arz eden bir projeyi başlatmış olacağız” dedi. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven de, “Burada Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek az. Biz kendisine Emirhisar, Işıklı ve Gümüşsu sulama birliklerinin yüzde 10’luk yükümlülüğünü teklif ettiğimizde bizleri hiç kırmadan tereddütsüz ‘evet’ dedi” diye konuştu.
 


“Bayramların en neşelisini yaşıyoruz”

 
Baklan Sulama Birliği Başkanı Ayhan Demirdöğer ise, “Bugün mutlulukların en güzelini, bayramların en neşelisini yaşıyoruz. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve katılımcılara hoş geldiniz diyorum” dedi. Bölgelerinde vahşi sulama yaptıklarını, bu nedenle sulama ve elektrik maliyetlerinin çok yüksek olduğunu anlatan Demirdöğer, “Bu konuda derdimizi Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a anlattık. Kendisi ‘Çiftçilerimiz için elimden ne gerekiyorsa yapacağım’ dedi. Denizli’nin her zaman güler yüzlü Belediye Başkanı bu parayı Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak karşılayacaklarını söyledi. Bu konuda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Projeyle çiftçimiz maliyeti daha az ve daha güzel ürün alacak” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku