Ekonomi:
banner175
DEGİAD Başkanı Hakan Urhan'dan asgari ücret değerlendirmesi
Urhan, yazılı açıklama yaptı. “Yüzde 50’lik bir artışla asgari geçim indirimi de dahil olmak üzere 4 bin 253 TL olarak açıklanan asgari ücret, aslında gerçek enflasyon ile halkın enflasyonunun birbirini tutmadığını bizlere göstermiştir” diyen Urhan, “Diğer taraftan 2022 yılı içinde enflasyonun ne olacağını, hayat şartlarının nasıl değişeceğini kestirmemiz bu ekonomik şartlarda mümkün gözükmemektedir. Bu nedenle asgari ücrette önümüzdeki yıl içinde bir düzenleme daha yapılması ihtimali çok yüksektir” dedi.

Vergi indirimini olumlu, ancak yetersiz bulan Urhan, “Öte yandan her ne kadar bugün açıklandığı üzere asgari ücret üzerindeki gelir ve damga vergileri alınmayacak olsa da hala asgari ücretin üzerindeki vergi yükü yüzde 40 civarındadır ve bu oran çok yüksektir. Bu vergilerin de azaltılması veya kaldırılması olumlu anlamda çalışana yansıyacaktır. Bu konuda devletin gerekli fedakarlığı yapması ve kolaylaştırıcı bir tutum alması gerekmektedir” diye konuştu.
 
İllere göre asgari ücret belirlenmesinin değerlendirilmesi gerektiğini belirten DEGİAD Başkanı, “Ayrıca yaşam şartlarının ülkemizde bölgelere göre farklılık gösterdiğini göz önünde bulunduracak olursak, bölgesel asgari ücret uygulamasını da masaya yatırmak seçenekler arasındadır” diye konuştu.
 
Enflasyonun devam etmesi halinde yüzde 50’lik zammın eriyeceğini belirten Urhan şunları söyledi:
“Tüm bunların yanı sıra enflasyon ve kur bu hızda artmaya devam ederse yüzde 50'lik asgari ücret artışının da süreç içinde eriyeceği yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle öncelikli odağımız enflasyonla mücadele, kurda oynaklığın azaltılması ve öngörülebilir bir ekonominin tesis edilmesi olmalıdır.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku