Ekonomi:
banner175
DEGİAD Başkanı Urhan'dan hazır beton firmalarına sert tepki
Yazılı açıklama yapan Urhan, hazır beton firmalarının inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi, “Son zamanlarda hazır beton fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışları başta inşaat ve taahhüt sektörleri olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkilemektedir. Tüm bu olumsuzlukların üzerine bir de hazır beton firmalarının başlatmış olduğu sözleşme iptalleri, sektörü tamamen işlemez hale getirecektir” dedi.
 
FİYAT FARKI İSTİYORLAR
Firmaların, sözleşmesi önceden yapılmasına karşın fiyat farkı istediğini belirten Urhan, şunları söyledi:
“Çekini, evrakını önden vermek veya ödemesini önden yapmak suretiyle beton bağlantı sözleşmesi yapmış inşaat firmalarına,maliyet artışları gerekçe gösterilerek fiyat farkı talep edilmektedir.
 
TİCARİ ETİĞE SIĞMAZ, HUKUKİ SONUÇLARI OLUR
Örneğin 6 ay önce bir inşaat firması hazır beton firmasına evrakını vermiş, ödemelerini yapmış, bağlantı sözleşmesini yapmış ve buna güvenerek yeni iş almış. 6 ay boyunca da hazır beton firması bu evrakları veya ödemeyi kullanmış. Sonra, ‘maliyetler çok arttı, bunun için ya bana fiyat farkı vereceksin’ ya da ‘ben ödemeni iade edip sözleşmeyi bozacağım’ demek her şeyden önce ticari etiğe sığmaz.
 
YANLIŞTAN DÖNÜN
Kaldı ki bunun mutlaka hukuki sonuçları olacağı da unutulmamalıdır. Bu yanlıştan bir an önce dönüleceğini ve Türkiye’nin lokomotif sektörlerinin başında gelen sektörün oyuncularının, kısa vadeli değil uzun vadeli düşünerek, ortak bir noktada sulh olacağını ümit ediyorum.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku