Ekonomi:
banner175
DEGİAD, GESİFED ile TÜRKONFED'den, 'Halka Arz ve Finansman Teknikleri Paneli
“TÜRKONFED Finans Sohbetleri” kapsamında gerçekleştirilen “Halka Arz ve Finansman Teknikleri Paneli”nde konuşmacılar, sektörün önde gelen isimlerine bilgi ve tecrübelerini aktardı.
 
Panelin açılış konuşmasını GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Oktay Mersin yaptı. Konuşmasına GESİFED’i anlatarak başlayan Mersin, üye aidiyetlerinin artırılmasının, kurumsallaşma adımlarıyla birlikte daha güçlü bir GESİFED’in oluşmasına katkıda bulunacağını ifade etti. GESİFED’in bilinirlik çalışmalarına öncelik vereceklerini, üye ve dernek sayısının artırılmasının bölgede daha etkin bir konuma gelinmesine öncülük edeceğini anlatan Mersin, GESİFED’in çatı kuruluşu ve konfederasyonu olan TÜRKONFED’i de anlattı.
 
Mersin, “GESİFED bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu olan TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) bizim çatı kuruluşumuz, konfederasyonumuz. TÜRKONFED gönüllülük esasına göre kurulan, Türkiye’nin en büyük bağımsız sivil toplum örgütüdür. TÜRKONFED Türkiye'nin her bölgesine yayılmış, etkin üye yapısı ve sayısı ile Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütleri içinde yer almaktadır. TÜRKONFED gücünü ve etkinliğini iş insanlarının üye olduğu federasyon ve derneklerden alarak, tıpkı GESİFED gibi, çatısında 26 tane bölgesel federasyon, 4 tane de sektörel olmak üzere 30 federasyon ve 284 tane dernek ile 40.000’e yakın da şirket barındırmaktadır” dedi.
 
TÜRKONFED’in bölgesel ve sektörel kalkınmalarıyla birlikte Türkiye ekonomisine sağladığı katkılara da değinen Mersin, “TÜRKONFED’in federasyonlara bağlı her bir derneğin kendi bölgesinde yarattığı katma değerinin toplamı Türkiye’nin kurumlar vergisinin %86’sını karşılamaktadır. Türkiye dış ticaretinin %83’ünü gerçekleştirerek 7 milyon kişiye istihdam sağlar ve toplam istihdamın %55’ini karşılayarak Türkiye ekonomisine artı değer yaratmaktadır. İş dünyasının ve toplumun sorunlarına çok sesli, tarafsız ve yapıcı bakış açısıyla sahip çıkan TÜRKONFED, çözüm önerileri ile sektörel ve ulusal ekonomi politikalarının oluşturulmasına da katkı sağlamaktadır.
 
Ekonominin bölgesel ve sektörel perspektiflerini karar mercilerine aktararak Türkiye ekonomisi için çalışan TÜRKONFED, iş dünyasının uluslararası entegrasyonuna ve rekabet gücünün artırılmasına da yardımcı olmaktadır. 17 Kasım 2014 tarihinde açılan Brüksel temsilciliği ile Avrupa’nın kalbinde faaliyetlerini sürdüren TÜRKONFED aynı zamanda Avrupa’nın en büyük iş dünyası kuruluşlarından biri olan Avrupa Kobi Birliği üyesidir. Küresel alanda da etkili çalışmalar içinde yer almaktadır. Avrupa Kobi Birliği bugün Avrupa Birliği politikalarına ve karar alma mercilerine doğrudan ulaşan, 12 milyon firma ile 55 milyon çalışanı temsil eden çok önemli bir iş dünyası örgütüdür” diye konuştu.
 
Oktay Mersin’in açılış konuşmasının ardından söz alan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi, GESİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEGİAD 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan ise, TÜRKONFED’in Türkiye’nin bağımsız ve gönüllülük esasına göre örgütlenmiş en büyük sivil inisiyatifi olduğunu dile getirdi.
 
Urhan, “Bölgesel ve sektörel federasyonlardan oluşan bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda Türkiye’nin ihracatında, istihdamında ve vergi gelirlerinin üzerinde çok büyük bir pay sahibi olan bir sivil örgütlenmedir. Bizler de hem GESİFED hem de DEGİAD olarak bu yapı içerisinde yer alıyor olmaktan çok mutluyuz. Ben de bu dönem Oktay başkanımla beraber yönetim kurulundayım. Bu yönetim kurulu üyeliğimize de vesile olan geçmiş dönem GESİFED Başkanı ve DEGİAD Kurucu Başkanı Gültekin Okay Salgar’a da sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek isterim” dedi.
 
TÜRKONFED ve TÜRKONFED’in ülkeye katkılarını anlatan Hakan Urhan, TÜRKONFED Finans Sohbetleri’nin amacından da bahsetti.
 
Urhan, “TÜRKONFED Finans Sohbetleri’ni Anadolu’daki sermaye birikimini sağlayabilmiş, sanayileşmiş, ticareti ve sanayisi gelişmiş olan illerde; ‘Halka arz nedir?’ sorusuna cevap veren, halka arzın bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılmasına yönelik bir proje olarak değerlendirebiliriz. Aynı zamanda da geleneksel, konveksiyonel finansman tekniklerinin haricinde alternatif finansman teknikleri konusunda öğretici ve eğitici Anadolu turları da düzenleyeceğiz. Finansman Erişim Komisyon Başkanı Kaan Kiziroğlu ile birlikte biz de bu komisyonun içerisinde bire bir yer aldığımız için ilk fiziksel etkinliği Denizli’de düzenleme talebinde bulunduk. Sağ olsunlar kırmadılar ve bugün de bizlerle birlikteler. Recep hocam ve Jankat Bey de katkıda bulunacaklar. Gültekin Bey Denizli’de halka arz olmuş Mercan Kimya’nın da sahibi olarak; bire bir halka arz sürecinin öncesi, sürecin içi ve sonrasındaki tecrübelerini bizlere aktaracak. Denizli’den yani kendimizden bir firmayı da burada birinci ağızdan dinleyerek eminiz ki çok şey öğreneceğiz” dedi.
 
Hakan Urhan’ın konuşmasının ardından panel başladı.
 
DEGİAD ve DESİAD Kurucu Başkanı, GESİFED Yönetim Kurulu Geçmiş Dönem Başkanı, Denizli Sanayi Odası Geçmiş Dönem Başkan Yardımcısı, TÜRKONFED’de iki dönem yönetim kurulunda görev almış ve halen Yüksek Danışma Yönetim Kurulu Üyesi olan ve yakın zamanda halka arz olmuş Mercan Kimya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar, Borsa İstanbul Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü görevinde bulunmuş, Harvard Mezunlar Derneği Türkiye Başkanlığı görevini yapmış, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Bildik, Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Jankat Bozkurt, hem konuşmacı hem de moderatörlük görevini üstlenecek olan Servo Capital Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSİAD Üyesi, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İstanbul İl Eş Başkanı, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRKONFED Finansman Erişim Komisyon Başkanı Kaan Kiziroğlu, halka arz ve finansman tekniklerine ilişkin katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.
 
DEGİAD, GESİFED ve TÜRKONFED iş birliği ile düzenlenen TÜRKONFED Finans Sohbetleri’nde, konukların finansal açıdan yeni bilgiler edinmek ve modern finansal tekniklerin farkındalığını artırmak gibi konulara değinildi, sektörel ve bölgesel kalkınma açısından ekonomik kalkınmaya katkıda bulunan bilgiler aktarıldı.
 
İş dünyası açısından önemli bir sohbete ev sahipliği yapan DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, panelin ardından konuşmacılara plaket takdim etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku