Ekonomi:
banner175
DEGİAD ve Habitat Derneği Denizli'de dijital seferberlik başlatıyor
Denizli ile ilgili önemli projeler üreten DEGİAD, bu kez de ülkenin önemli sivil toplum kuruluşlarından Habitat Derneği ile işbirliğine gidiyor. İki dernek, şehirde dijital bir dönüşüm seferberliği yapacak; proje kapsamında KOBİ’lerden sivil toplum kuruluşlarına, kamu kuruluşlarından şirketlere kadar dijital eğitimle geleceğe hazırlanacak.

İMZALAR ATILDI
Projenin başlangıcı için DEGİAD’ın Sadık Emre Çaputçu Hizmet Binasında imza töreni düzenlendi. Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve DEGİAD Başkanı Hakan Urhan’ın bir araya geldiği, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turhan’ın da telekonferans yöntemiyle katıldığı imza töreninde dijitalleşmenin önemine vurgu yapıldı. 

DENİZLİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, Denizli’de dijital bir dönüşüm seferberliği başlattıklarını söylediği konuşmasında Denizli’nin neden önemli olduğunu aktardı, “Denizli bizim için önemli bir il… Yönetim kurulu üyemiz, sevgili Civan (Sözkesen), Denizliliği bizim beynimize kazımış durumda… Ege’de bir iş yapmak istediğimiz zaman aklımıza Denizli geliyor. Bu da üçüncü kuşağın işini çok iyi yapmış olmasından kaynaklı. Bu işbirliğini çok önemsiyorum” dedi. 

İLK İŞBİRLİĞİ
TÜRKONFED’e bağlı bir dernekle ilk kez işbirliğine gittiklerini, pandeminin işbirliğinin önemli olduğunu gösteren Hazır, Habitat Derneği’ni anlatırken, “1996 Habitat Zirvesinin bir çıktısı olarak 1995’te kuruduk. 50 çalışan 5 bin gönüllü ile 81 ilde hizmetteyiz. 4 ana konuda; Girişimcilik, teknoloji,  Finans ve mülteciler için sosyal uyum ana başlıklarında hizmet veriyoruz” dedi.

DENİZLİ, ÖNEMLİ BİR YAZILIM KENTİ
Denizli’nin yazılım potansiyelinden bahseden ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MIT desteği ile yapay zeka okulu açtıklarını, ikincisinin ise Denizli’de olmasını istediklerini söyleyen Hazır, “Yazılım konusunda Denizli Ankara ve İstanbul’dan sonra ilk 5 il arasına giren bir il. Pandemi döneminde Şirketler ekonomik olarak birçok yükü üzerlerinden attı. Dünya devleri dijital dönemin getirdiği yeniliklerle birlikte online çalışmaya geçildi. Online eğitim ve çalışma hayatımızın bir parçası olacak. Dijital göçebelik diye bir şey var, artık internetin olduğu her yer sizin için bir ofis. Hiçbir şey geçmişteki gibi olmayacak” diye konuştu. 

BAŞARIMIZ DİJİTALLEŞME İLE ÖLÇÜLECEK
DEGİAD ile işbirliğine giden yolu aktaran Hazır şunları söyledi:
Denizli’deki istasyonu kurarken yeni dönem bir çalışma ortamını nasıl oluşturabiliriz, yeni yetkinlikler kazandırmak için neler yapabiliriz. Denizli ile İstanbul, İstanbul ile global pazarı nasıl birleştirebiliriz. Bu ekosistemi nasıl paylaşabiliriz diye yola çıktık. Belki bir ilk. Bir yıl sonra bizim başarımız kaç insanın dijital eğitimi aldığı, kaç KOBİ’nin dijitalleştiği olacak, başarımız bununla ölçülecek.

BU BİNA KÜRESEL DÜNYA İLE KÖPRÜ OLABİLİR
Çok büyük binalar yapabiliriz ama içini doldurmadan bir işe yaramaz. Türkiye’nin en güzel mekanlarından birindeyiz. Buranın içini bu güzellikle doldurduğumuzda, burayı cıvıl cıvıl etkinliklerin olduğu, gençlerin eğitim aldığı, ekosistemin buluştuğu, küresel dünya ile köprünün kurulduğu, buranın bölgeye destek verdiği alan olarak düşünüyoruz. 

Dijital seferberlik başlatıyoruz. KOBİ’ler, gençler, bireyler, şirketler, STK’lara yönelik seferberlik. Bu seferberliğin buradaki kurumlara ciddi destekler vereceğini düşünüyorum. “

URHAN: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ
DEGİAD Başkanı Hakan Urhan ise işbirliğinin önemine değinirken, “Her toplumun girişimcisini yetiştirebilmesi çok önemli. Bilgi teknolojilerine geçiş sürecini yaşıyorsak, bizim de aksiyonları almamız lazım. Bunu sadece devletten beklemek yanlış. İş dünyasını temsil eden kuruluşların da misyonu bu. Biz de bu yola çıktık. En mahir dernek olarak Habitat Derneği ile işbirliğine gittik. Çok mutluyum, gururluyum” dedi.

TÜRKONFED Başkanı Orhan Turhan ise video konferans yöntemiyle katılımcılara seslendi ve işbirliğinin önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından iki kuruluş işbirliği protokolünü imzaladı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku