Ekonomi:
banner175
Denizli'de lavanta zamanı
Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında 2016 yılında Acıpayam ilçesi Mevlütler Mahallesi'nde tesis edilen 50 dekarlık lavanta demonstrasyon parselinin çiftçilere ve sektöre tanıtımı amacıyla 'Lavanta Tarla Günü' düzenlendi. Tarla gününe katılan, Denizli Valisi Hasan Karahan, üreticilerle birlikte ilk hasadı yaptı. Vali Karahan, kentin tıbbi ve aromatik ürünlerin üretimi konusunda önemli bir merkez olduğunu belirterek, "Lavanta bitkisinin ülkemizde toplam 9 bin dekar alanda üretim yapılıyor. Türkiye'de kekik üretiminin yüzde 86'sının gerçekleştiği ilimizde lavantada ciddi bir potansiyel var. Denizli'de projeye başladığımız 2015 yılında 3-5 dekar alanda lavanta yetiştirilirken 2019 yılında 1000 dekarın üzerine çıkılmış durumda. Şehirdeki lavanta ekim alanını 50 bin dekar alana çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya ise lavantanın kıraç alanlarda da üretilebilen bir Akdeniz bitkisi olduğunu belirtip, "Çiftçimizin gelirini çoğaltmak, refah seviyesini yükseltmek için elimizden geldiğince çaba gösterip ilimizi lavantada da söz sahibi yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
 
DHA / Deniz TOKAT
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku