Ekonomi:
banner175
Denizli, DEGİAD ve Habitat işbirliği ile ‘inovasyon merkezi'ne kavuşuyor
Denizli’nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) ile Türkiye’nin önde gelen derneklerinden Habitat Derneği, Denizli’deki dijital dönüşüm için harekete geçti. Bireylerin dijital becerilerini geliştirme konusunda aktif bir yer olması da amaçlanan ve DEGİAD içerisinde yer alacak “DEGİAD İnovasyon Merkezi”nin protokolü imzalandı.

Merkez aynı zamanda Habitat Derneği’nin dijital, finans ve girişimcilik alanındaki farklı eğitim içerikleri ile yenilikçi fikir üretiminin artışı ve sürdürülebilir iş modellerinin oluşturulması da gelecek planları arasında... 

“BÖLGEDEKİ GİRİŞİMCİLİĞİN DESTEKLENMESİNİ HEDEFLİYORUZ”
Protokol töreninde konuşan Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, “DEGİAD ile imzaladığımız bu protokol ile temelde bölgedeki girişimciliğin desteklenmesini hedefliyoruz. Dijital, finans ve girişimcilik gibi farklı çalışma alanlarımızdaki zengin eğitim içeriklerimiz ile sürdürülebilir kalkınmaya destek olmayı amaçlıyoruz. Ortak çalışma alanı, eğitim ve ön kuluçka olmak üzere üç ana fonksiyonun aktif olarak işletilmesini planladığımız bu merkezler yerelde öğrenci, üniversite, özel sektör, yerel yönetimler ve kamuyu bir araya getiren Networking etkinliklerine de ev sahipliği yapacaktır. Bölgesel olarak açtığımız bu merkezin dijital eğitim alanında önemli bir fırsat eşitliği yaratacağı kanısındayım” dedi.

“İNOVASYON MERKEZİ DENİZLİ’YE GÜÇ KATACAK”
Sanayimizin ve işletmelerimizin inovasyona eğilmesi, yenilikçiliğin süreklilik kazanmasının önemli bir adım olduğunu belirten TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, “Ülke ve değer olarak temeli, yenilikçiliğe açık olmasından geçiyor. Ekonomimizde sürdürülebilir büyümenin ve inovasyon olarak kök salmanın gelişmesi için hepimize bir sorumluluk düşüyor. İşte bu sorumlulukla DEGİAD İnovasyon Merkezi’nin kurulmasını önemsiyorum” diye konuştu.

“21’NCİ YÜZYIL, GİRİİMCİLİK YÜZYILI”
DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan ise şunları söyledi:
“Bu yüzyılda insanlık sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş ve dönüşümü yaşıyor. Bu dönüşümü hızlandıran ve buna katalizör etkisi yapan parametrelerin en başında da girişimcilik geliyor. Başat noktasını bilgi ve girişimciliğin oluşturduğu bu yüzyılda Habitat Derneği ile yapmış olduğumuz birliktelik ayrıca önem kazanıyor. 21. yüzyılı bir girişimcilik yüzyılı olarak okuyorsak önde gelen bir STK olarak bizim de bununla ilgili aksiyonlarımızı almamız gerekir. Çünkü bir STK olarak tüm bu aksiyonların sadece hükümet ve devletler üzerinden yürütülmesi ve regüle edilmesini beklemek yanlış bir tutumdur. Bizler bu yola iş dünyasını temsil eden STK’ların da bir mesuliyeti ve bir görevi, bir ödevi olduğunu düşünerek çıktık. Bu bağlamda hem konusunda en yetkili hem de mahir bir dernek olan Habitat Derneği ile iş birliği yapmaya karar verdik. Sağolsunlar kendileri de bizimle bu konuda hemfikir oldu. Çok hızlı ve kısa bir süre içinde yapılan çalışmalar neticesinde sizlerin huzurunda bu işbirliği protokolünü imzalamak üzere burada bulunuyoruz. Gurur veren bir ortaklığa imza attığımız için de çok mutluyum.” 


 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku