Ekonomi:
banner175
Denizli elektriğine kartel soruşturması
Denizli, Aydın, Muğla’nın elektrik dağıtımını yapan Aydem ve bu şirkete bağlı ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş., GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş., Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş., Bereket Enerji Grubu A.Ş. ve GDZ Enerji Yatırımları A.Ş. hakkında soruşturma açıldı.
 
Rekabet Kurumu’nun açtığı soruşturma ile ilgili internet sitesinden yapılan duyuruda, soruşturmanın Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanunun 6’ncı maddesine göre, “Hakim Durumu Kötüye Kullanmak” iddiasıyla başlatıldığı belirtildi.
 
Rekabet Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr. Mustafa Ateş’in kanunun bu bölümüyle ilgili “Kartel Oluşturmak” diye tanımladığı “Hakim durumu Kötüye Kullanmak” iddiasıyla ilgili kurumun duyurusunda şu görüşlere yer verildi:
 
KANUN İHLALİ
“Çeşitli eylem ve davranışlarla bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırdığı, tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği ve bu yolla 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
 
BULGULAR CİDDİ VE YETERLİ
Önaraştırmada elde edilen bilgi ve belgeleri, yapılan tespitleri 16.02.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak;

SORUŞTURMA AÇILAN ŞİRKETLER
ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş., GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.GDZ Enerji Yatırımları A.Ş., Bereket Enerji Grubu A.Ş., Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-07/69-M sayı ile karar verdi.
 
Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır.”
 
Duyurunun tamamını bu linki tıklayarak okuyabilirsiniz.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku