Ekonomi:
banner175
Denizli ihracatı düştü
DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, kentin ihraçat rakamlarıyla ilgili açıklama yaptı. Dolar ile euro arasındaki paritenin ihracatta düşüşe yol açtığını ifade eden Memişoğlu, "Geçen sene ocak ayında 1.22 seviyelerinde izleyen paritenin, bu sene aynı dönemde 1.14 dolaylarında olduğunu ve bu durumun da ihracatımızı etkilediğini söyleyebiliriz. İlimizin en önemli ihracat pazarı Avrupa Birliği… Bu yüzden, euro-dolar kurunda yaşanan gelişmelerin ihracatımız üzerinde önemli etkisi bulunmakta. İlimiz ihracatında ocak ayında yaşanan gerilemede, paritedeki trendin etkisi olumsuz oldu" diye konuştu.
 
Memişoğlu, Denizli'den sadece DENİB üyelerince ocak ayında yapılan ihracatın ise, bir önceki seneye oranla yüzde 6.1 azalarak 196 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Deniz TOKAT / DHA
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku