Ekonomi:
banner175
Denizli'nin ihracat artışı sürüyor
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Süleyman Kocasert, ihracat rakamlarını değerlendirdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin kayıtlarına göre Denizli'nin eylül ayı ihracatının yüzde 4.5 artarak 245 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, yılın 9 aylık ihracatının ise yüzde 8.1 artarak 2 milyar 208 milyon dolara ulaştığını belirten DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “Denizli İhracatçılar Birliği olarak eylül ayında bizim tescilimizden geçen ihracat ise daha fazla arttı. Eylül ihracatımız yüzde 11.8 artarak 199 milyon dolar olurken, 9 aylık ihracatımız ise yüzde 13.5 artarak 1 milyar 795 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.
 
Türkiye'nin ihracatının 9 aylık dönemde yüzde 10.6 artarak 114 milyar dolara ulaştığını belirten Süleyman Kocasert, " "İhracat Atılım Yılı ilan ettiğimiz 2017'de hem Denizli,  hem ülkemiz adına bu denli yüksek ihracat artış performansına ulaşmamız, doğru hedeflere güçlü adımlar attığımızın en açık göstergesi. İlk çeyrekteki yüzde 5,2 ve ikinci çeyrekteki yüzde 5,1 büyüme performansımıza net ihracatın katkısı iki puan olarak gerçekleşmişti.  Üçüncü çeyrekte de beklentilerin paralelinde yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme verisi yakalayacağız ve ihracatımız büyümeye ilk iki çeyrekte olduğu gibi yine pozitif katkı sağlamaya devam edecek" diye konuştu.
 
 Bu yıl Türkiye'nin ihracat hedefinin  Orta Vadeli Program'da 153,3 milyar dolardan, 156,5 milyar dolara revize edildiğini belirten Kocasert, "Hedefimizin yukarı yönlü revize edilmesi açıkçası hepimizi son derece sevindirdi. Geçen yılın son aylarında başlayan ve 2017'nin ilk aylarında gelen ihracat verileri, yıl sonunda 155 milyar dolar dolaylarında ihracat gerçekleştireceğimizin ipuçlarını güçlü bir şekilde veriyordu. 2014 yılında yakaladığımız tarihi zirve olan 157,6 milyar dolarlık  ihracat değerini geride bırakacağımızın sürpriz olmayacağını belirtmiştim. Ardı ardına rekorlar kırdığımız 2017 yılının son üç ayında göstereceğimiz performans neticesinde, tarihi zirvenin uzak olmadığı ve olumlu senaryoyu baz aldığımızda, yılı yeni bir rekorla kapatabileceğimiz kanaatindeyim" dedi.
Osman Nuri BOYACI / DHA
Kapak fotoğrafı: Çetinkaya Tekstil
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku