Ekonomi:
banner175
Denizlili tarla emekçileri ortalamanın altında kazanıyor
Türkiye İstatistik Kurumu 2017 yılı Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısı verilerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ’ın paylaştığı verilere göre; tarlalarda günlük işçi olarak çalışan yurttaşların ücretleri arttı ama ne asgari ücrete yetişebildi ne de Türkiye ortalamasına…
 
ÜCRET EŞİTSİZLİĞİ TARLADA DAHA BELİRGİN
Denizli’de mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15,7 artarak 59 TL’ye yükseldi. Türkiye genelinde ise mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri yüzde 13,5 artış göstererek 60 TL oldu. Bu rakamla Denizlili kadın işçiler Türkiye ortalamasının altında ücret aldı.
 
ERKEKLER FAZLA KAZANIYOR
Mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri de bir önceki yıla göre 12,7 artarak 77 TL’ye yükseldi. Türkiye genelinde ortalama 73 lira ödenirken, Denizlili mevsimlik erkek işçilere ödenen günlük ücretlerde Türkiye değerinin üstünde yer aldı.
 
SÜREKLİ İŞÇİLER
Sürekli olarak çalışan tarım işçileri ise aylık asgari ücrete yaklaşamayan paralara çalışmak zorunda bırakıldı. 2017 yılında Denizli ilinde sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, kadın işçiler için 1.000 TL ve erkek işçiler için ise 1.325 TL olarak gerçekleşti.
Türkiye’de sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, kadın işçiler için 1.576 TL ve erkek işçiler için ise 1 921 TL olarak gerçekleşti.
Denizlili sürekli kadın ve erkek işçilere ödenen ücretlerde Türkiye ortalamasının altında kaldı. (Fotoğraf: Zeki Akakça)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku