Ekonomi:
banner175
Denizlili tekstilci Frankfurt'a umutlu uçtu
Yalnız Türkiye’nin değil dünyanın tekstil konusundaki iddialı üretim merkezlerinden biri olan Denizli, dünyanın en büyük tekstil fuarı olan Heimtetil’de şov yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl DENİB dahil 63 Denizlili firma stantla, yüze yakın Denizlili firma temsilcisi ve işadamı ise ziyaretçi sıfatıyla dev organizasyona katılıyor.

Kısa adı DETGİS olan Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği, bu yıl ikinci kez fuar için Frankfurt’a direk uçuş yapan özel bir uçak kaldırdı. Sabah saatlerinde havalanan 200 yolcu kapasiteli uçağın tümü Denizlili tekstilciler tarafından dolduruldu.


DENİB ve TETSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İsa Dal, Türkiye’nin 283 firmayla, Çin ve Almanya’dan sonra fuarda en büyük katılımı sağlayan 3. ülke olduğunu söyledi.  Ev tekstilinde Türkiye’nin dünyada ilk 5, havlu-bornozda ise ilk 3-4’te olduğunu belirten Dal,  Türkiye’nin ihracat hedefleri konusunda DENİB olarak “Turkish Towels” markasıyla 2 yılı aşkın zamandır yoğun çaba verdiklerini belirtti. Bu kapsamda Türk ve Alman stantlarının ortasında yaklaşık 90 metrekarelik bir stantla Heimtextil’e katıldıklarını aktaran Dal, fuar boyunca birebir 300’den fazla tekstil alıcısına bilgilendirme yapmayı ve Denizlili üreticilerle buluşturmayı planladıklarını söylerken, bunu yanı sıra standın ziyaretçi sıfatıyla fuara katılan Denizlili işadamları için de görüşme yapmaları konusunda hizmet vereceğini söyledi.

2017 ÜLKEMİZİ ANLATMAKLA GEÇTİ AMA…

Bu sene 2. kez Denizli’den direk uçakla Frankfurt’a gittiğinin altını çizen DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz ise,  özel uçak ile birlikte fuarda stant açan 40’a yakın firmanın DETGİS’in organizasyonu ile Frankfurt’a uçtuğunu söyledi. “Geçen sene bunu ilkini yapmıştık. Ama darbe girişiminden 6 ay sonra gerçekleşmişti bu organizasyon ve bu nedenle geçen sene kendimizden daha çok müşterilerimize bu olup bitenleri ve ülkemizi anlatma yoluna gittik. İkili ilişkilerden daha çok Türkiye’deki durumu anlattık “ diye konuşan Koltuksuz, Almanya, Hollanda ve ABD ile yaşanan krizlere rağmen Denizli’nin 2017 rakamlarının, 2016 rakamlarına göre gayet güzel geldiğini söylerken ABD’ye 2017 yılında havlu ihracatında yüzde 15’lik bir artış yakalandığını vurguladı.

 
DETGİS, 2018’DEN ÇOK UMUTLU

Koltuksuz 2018’den daha büyük umutlar beslediklerini de belirtirken “Hem kilo, hem Euro bazında, ihracatımızı en az yüzde 5-10  arasında arttırmayı öngörüyoruz. Son üç aylık veriler ve müşteri taleplerine bakıldığında ilk 6 ayda güzel gelişmeler olacağını öngörüyoruz” dedi.

 
2018 ÇOK İYİ GEÇECEK

BASİAD Başkanı Kasapoğlu da, Dal ve Koltuksuz’la aynı görüşte. 2017’inin son düzlükte beklentilerin ötesinde iyi gerçekleştiğini aktaran Kasapoğlu, 2018’de de beklentilerin iyi olacağı yönünde güçlü bir kanı oluştuğunu dile getirdi ve “Avrupa’da veriler iyileşiyor. Üretimde, sanayide, ihracatımızda veriler iyileşiyor. 2018’in oldukça başarılı geçeceğini düşünüyoruz. 2017’den daha iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

 
FUARA DA MORALLİ GİDİYORUZ

Bir senedir çalışan firmaların dünyanın en önemli tekstil fuarında hünerlerini sergileyeceğini dile getiren Kasapoğlu, “Burada da Denizli önemli bir yere sahip. Özellikle havlu üretiminde. Ben fuarın iyi geçeceğini düşünüyorum. Denizli artık bu fuarlarda çok tecrübeli. Müşterinin istediği yenilikleri ortaya koyabilecek güçte ve potansiyelde. Ben buradan bütün katılımcılara başarılar diliyorum” dedi.

Heimtextil 2018 kapılarını yarın açıyor. Dünyanın tekstil konusundaki en büyük fuarı olarak gösterilen fuar 4 gün sürecek. Fuarı DTO’nun katkılarıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti de yakından takip ediyor.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku