Ekonomi:
banner175
Denizli'nin beklentileri boşa çıktı
THY 2018/2019 kış tarifesi açıklandı. Ancak Denizli sanayicisinin beklediği düzenlemenin yine yapılmadığı ortaya çıktı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin Ağustos ayı içerisinde Türk Hava Yolları A.O. Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’ya mektup yazmasına rağmen uçak seferleri ile ilgili taleplerin karşılanmamış olması beklentileri boşa çıkarttı.
 
Türk Hava Yolları A.O. Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’ya yazdığı mektubunda özellikle dile getirdiği konulara değinen Keçeci, “Denizli, sadece Denizli-İstanbul-Denizli destinasyonunda uçuşlar olmasına rağmen, iş adamlarımızın yıl içinde çok yoğun yurtiçi, yurtdışı seyahatleri yaptığını, yurtiçi ve yurtdışından pek çok müşteri ve misafir ağırladığını belirtmiştim. 2017 yılında Denizli Çardak Havalimanı yolcu sayısı 2016 yılına göre % 24 artarak 681 bine ulaşmış, bu sayının 100 bine yakını dış hatlarda gerçekleşmiş ve dış hat yolcu sayısı 2016’ya göre % 506 artış göstermiş olduğunu ve bu ivmenin 2018 yılında da devam etmekte ve ilk altı ayda yolcu sayısı 343 bine ulaşarak 2017 senesinin % 26 üzerinde seyretmekte olduğunu bu nedenle de mevcut sefer sayılarının Denizli’ye yetmediğini özellikle ifade etmiştim” dedi.
 
3,5 MİLYAR DOLAR İHRACAT
 
Keçeci ,“Denizli-İstanbul, İstanbul-Denizli sefer sayılarının artırılmasını ve 3,5 milyar dolar ihracatı olan Denizli’den, haftanın belirli günlerinde en azından bir Avrupa ülkesine direkt seferin düzenlenmesini talep etmiştim. Ancak THY 2018/2019 kış tarifesine baktığımızda İstanbul’a yeni hava alanı yapılmasına rağmen ve Denizli’de havayolu kullanımı talebinin bu kadar yoğun olmasına rağmen isteklerimizin hiç birisi dikkate alınmamış. Denizli’miz ve sanayicimiz için bir adım atılmamış” diye konuştu. Keçeci, “Denizli sanayi kesiminin en üst düzey temsilcisi olarak, bu taleplerimiz doğrultusunda uçuş seferlerinin yeniden düzenlenmesi hususunda Denizlili sanayicimiz, ihracatçımız, tüccarımız ve halkımız adına yardım ve destek talebimiz maalesef karşılık görmemiştir” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku