Ekonomi:
banner175
Denizli'nin çok önemli 4 odası üniversite bünyesindeki Teknokent'ten istifa etti
Öğretmen eşini üniversitedeki enstitüye sekreter atamasıyla gündeme gelen, ardından da geri adım atan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, şimdi de ‘tek adamlıkla’ itham ediliyor. Üniversite bünyesinde kurulu bulunan ve teknoloji geliştirmeleri ile adından söz ettirmesi gereken Teknokent’e kendini genel müdür olarak atayan ve basına sızan belgelere göre 9 bin lira maaş alan Rektör Bağ’ın tavırlarını hazmedemeyen kentin çok önemli 4 odası Teknokent yönetiminden istifa etti.
 
İSTİFA ETTİLER
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Pamukkale Üniversitesi Teknokent Yönetim Kurulu üyeliklerinden istifa etti. 4 sivil toplum kuruluşunun başkanı aynı açıklamayı yapıp, ayrı ayrı istifa dilekçeleri vererek üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmesi beklenen Teknokent’ten istifasını duyurdu.
 
Açıklamalarında zehir zemberek açıklamalar yapan kurum temsilcileri tek gerekçe olarak da Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ’ı gösterdi. Açıklama şöyle:
 
ASLINDA SORUN YOKTU, TA Kİ PROF. BAĞ REKTÖR OLUNCAYA DEK...
“Bilindiği üzere ülkemizde teknoloji geliştirme bölgelerinin ve teknokentlerin başlıca var olma sebepleri üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması ve teknoloji alanında yatırım yapan girişimcilerin desteklenmesidir. Bu amaç doğrultusunda kurulduğu günden bu yana herhangi bir problem ve huzursuzluk yaşamadan şirketin yönetiminde elimizden gelen tüm çaba tarafımızdan sarf edilmiştir. Ancak mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın Pamukkale Üniversitesi Rektörü olarak atanmasından sonra cereyan eden olaylar silsilesi, bizi bugün bulunduğumuz noktaya getirmiştir”
 
ŞİRKET YÖNETİMİYLE SÜREKLİ OYNANDI
Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın Pamukkale Üniversitesi tarafından temsilci atanması ve şirkete Yönetim Kurulu Başkanı olmasından sonra, Üniversite kanadından atanan tüm temsilciler azledilerek yerlerine yenileri getirildi ve bir sene içerisinde Yönetim Kurulu üyeleri hiç sabit kalmayarak sürekli değişiklik gösterdi. Bu aşamada yönetimdeki sürekliliği sağlamak için diğer hissedarlar tarafından büyük çaba sarf edildi.
 
NEDEN ATANDI, GÖREVDEN NEDEN ALINDI?
Yönetim Kurulunda görüşülmeden Genel Müdürlüğe atanan ve sonrasında yine Genel Müdürlükten alınan Prof. Dr. Şahin Çonkur’un hangi gerekçeyle göreve getirildiği ve neden görevinden azledildiği bugün hala hissedar ve Yönetim Kurulu üyesi sıfatını haiz olduğumuz halde bilgimiz dahilinde değildir. Genel Müdür değişikliği, Üniversitenin içerisinde bulunduğu zorlu sürecin bir sonucu olarak tarafımızca kabul edilmiş ve söz konusu kararlar Oda temsilcisi olarak tarafımızdan imzalanmıştır.
 
İTİRAZIMIZA RAĞMEN KENDİNİ GENEL MÜDÜR YAPTI
Genel müdürün görevden alınmasından sonra, gerekirse bir istihdam bürosunun yardımıyla iyi bir yönetici bulunmasına ilişkin teklifimiz reddedilmiş ve her türlü itirazımıza rağmen, Prof. Dr. Hüseyin Bağ, fikrimizi dahi almadan kendini Genel Müdür olarak atamış ve önemli denecek bir ücret belirleyerek kendisine maaş olarak bağlamıştır. Yine aynı dönemde üniversitede rektör danışmanlığı yaptığı iddia edilen bir kişi, şirkete danışman olarak atanmış ve yine kendisine ciddi miktarda bir ücret ödenmesi karara yazılmıştır. Tüm bu kararlar, üzerinde mutabık kalınmadan tek taraflı olarak yazdırılmış ve tarafımıza imza için gönderilmiştir. Bu kararlar, tarafımızca karşı çıkılarak imzalanmamış olsa da sonradan bu görevlendirmelerin geçici olduğu söylenerek bizlere bu kararlar imzalatılmıştır.
 
KURUMUZ CİDDİ ŞEKİLDE İTİBAR KAYBETTİ
Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın ve danışmanının şirketten aldığı ücretlerin, basına kötü bir şekilde yansıdığını ve hem şirketin hem de şirket hissedarı olan kurumların ciddi şekilde itibar kaybına sebep oluyor.
Basında yer alan haberler sonrasında, genel müdürlük ve danışmanlık pozisyonlarına yapılan atamaların gözden geçirilmesi tarafımızdan toplantılarda dile getirilmiş olmasına rağmen bu husus toplantı tutanaklarına yansıtılmamıştır.
Toplantı tutanaklarının imzalanması konusunda kurumlarımız tarafından gösterilen direnç sonucu şirkette olağanüstü genel kurul toplantısı yapılarak ana sözleşme değişikliğine gidilmiş ve Şirketin Yönetim Kurulu üye sayısı artırılarak, Yönetim kurulundaki etkinliğimiz pasifize edilmiştir.
Yapılan ana sözleşme değişikliği sonrasında kurulan yeni yönetim kurulunda toplantıların paylaşım esaslı değil, tek taraflı karar verilen tayin ve tasarrufların bildirilmesi şeklinde olduğu temsilcimiz tarafından Odamız Yönetim Kuruluna iletilmiştir.
 
Yukarıda sayılan olaylar silsilesi, Odamızın 19.07.2017 tarihli Yönetim kurulu toplantısında değerlendirilmiş ve Ülkemiz sosyo ekonomik yapısı içinde 16 000 üyesiyle Denizli iş aleminin önemli bir meslek kuruluşu olan Denizli Ticaret Odası tüzel kişiliği olarak, kurucu ortağı olduğumuz, kuruluş amaç ve felsefesine aykırı olarak yönetilmeye başlanan, katılımcı yönetim sistemi uygulanmayan Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş.’deki Yönetim kurulu üyeliğinden istifa edilmesine karar verilmiştir.
 
İşbu tebligat ile Denizli Ticaret Odası tüzel kişiliği olarak Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş.’deki Yönetim kurulu üyeliği görevimizden istifa ettiğimizi bildiririz.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku