Ekonomi:
banner175
Denizli'nin ihracatı da ithalatı da düştü
Türkiye İstatistik Kurumu’nun her ay düzenli olarak tuttuğu Dış Ticaret İstatistiklerine göre Denizli’nin ihrcat ve ithalatında düşüşler meydana geldi.
 
Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 yılı Ağustos ayında, 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 2 azalarak 244 milyon 354 bin dolar, ithalat ise yüzde 29,6 azalarak 137 milyon 394 bin dolar olarak gerçekleşti.
 
EN FAZLA İHRACAT YAPILAN ÜLKE İNGİLTERE
Denizli’den, 2018 yılı Ağustos ayında en fazla ihracat yapılan ülke; 37 milyon 454 bin dolar ile İngiltere oldu. İngiltere’yi 22 milyon 630 bin dolar ile Almanya ve 16 milyon 289 bin dolar ile ABD izledi.
 
EN FAZLA İTHALAT; RUSYA, ABD VE KAZAKİSTAN’DAN
Denizli’ye, 2018 yılı Ağustos ayında en fazla ithalat yapan ülke Rusya Federasyonu oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat 27 milyon 167 bin dolar olarak gerçekleşti. Rusya Federasyonu’nu sırasıyla 21 milyon 587 bin dolar ile ABD ve 21 milyon 505 bin dolar ile Kazakistan izledi.
 
TEKSTİL YİNE BİRİNCİ SIRADA
Denizli’nin ihracatını yine tekstil omuzladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ’ın aktardığına göre; Ağustos ayında Denizli’de fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi 47 milyon 699 bin dolar ile tekstil ürünleri oldu. Bu fasılı, 37 milyon 230 bin dolar ile elektrikli makina ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon görüntü-ses kaydetme-verme cihazları, aksam-parça-aksesuarı ve 37 milyon 214 bin dolar ile Bakır ve bakırdan eşya oluşturdu.
 
En fazla ithalatı yapılan fasıl “Bakır ve bakırdan eşya” oldu
Ağustos ayında; Denizli’de ithalatı en yüksek fasıl, “Bakır ve bakırdan eşya” (54 milyon 599 bin dolar) oldu. Bu fasılı; “Gıda sanayinin kalıntı ve döküntüleri, hayvanlar için hazırlanmış kaba yemler” (15 milyon 430 bin dolar) ve “Pamuk, pamuk ipliği ve pamuklu mensucat” (15 milyon 160 bin dolar) fasılları izledi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku