Ekonomi:
banner175
Denizli'nin turizm penceresi Termaliyigelir.com 2,5 milyon ziyaretçi aldı
Denizli'yi ve özellikle de Pamukkale'yi etkin ve etkili bir şekilde tanıtmak amacı ile 2016 yılında DENTUROD ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen "Termal İyi Gelir" projesi Denizli turizminde rekorlara imza atmaya devam ediyor. Termal İyi Gelir projesi ile beraber Denizli'ye gelen turist sayısındaki artış oranı Türkiye ortalamasının 2 katına çıkarken, 2019 yılının ilk yarısında Pamukkale’ye gelen 1 milyon ziyaretçi sayısı ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre %23’lük artışın yaşandığı Pamukkale’yi yılsonuna dek 3 milyona yakın turistin ziyaret etmesi bekleniyor.
 
‘’Proje ile Tüm Türkiye’ye Örnek Olduk’’
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Termal İyi Gelir projesinin amacına uygun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Başkan Şen, “Bu kampanya; Denizli’nin bilinirliğini artırmak, iç piyasadan daha fazla pay almasını sağlamak, başta Pamukkale olmak üzere Denizli’nin dört bir yanındaki tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerin dünyanın dört bir yanında tanıtılmasını sağlamak amacı ile hayata geçirildi. Bölgemiz son dönemde balon turları ve yamaç paraşütüyle daha da ilgi çekici bir hale geldi. Bu ivmeyi daha iyi noktalara getirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve tüm emek verenlere teşekkür eden Şen, “Tüm kurumlarımızla el ele gönül gönüle vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu proje ile tüm Türkiye’ye örnek olduk.” diye konuştu.
 


Artış 2019'da da devam ediyor
Termal İyi Gelir projesi ile Denizli'ye gelen turist sayısındaki artış oranı turizmcilerin yüzünü güldürürken, yılın ilk 6 ayında açıklanan rakamlar projenin başarısını da gözler önüne serdi. Termal İyi Gelir'in hayata geçtiği 2016 yılında Pamukkale'ye gelen turist sayısı 889 bin 931 iken bu rakam 2017'de 1 milyon 524 bin, 2018 yılında ise 2 milyon 170 bin kişi oldu. 2018 yılının ilk altı ayında Denizli’yi 780 bin turist ziyaret ederken, 2019 yılının ilk yarısında 1 milyon turistin ziyaret etmesiyle tüm zamanların rekoru kırıldı.
 
Termal İyi Gelir’i 2.5 milyon kişi ziyaret etti
3 yıldan bu yana MÇS Fikir Sanat tarafından başarıyla yürütülen reklam kampanyası bu sene yurt içi ve yurtdışındaki açık hava, sosyal medya, yazılı ve görsel basın ile fuarlarda etkin bir şekilde devam edecek.  MÇS Fikir Sanat Ajans Başkanı Mehmet Çağrı Sebzeci bu kampanyanın ulusal ölçekten uluslararası hale geldiğini belirterek, her yıl ünlü bir yüzle sürdürdükleri projeye bu yıl da aynı şekilde devam edeceklerini söyledi. Mehmet Çağrı Sebzeci, “Termal İyi Gelir ile Pamukkale’ye, Denizlimize ve ülkemize artı değer kazandırmaya devam edeceğiz. Doğal ve tarihi güzelliklerimizi tüm dünyaya duyurarak, misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku