Ekonomi:
banner175
Denizli'nin yıllık  enflasyonu yüzde 16,8 ile Türkiye ortalamasının üstünde
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, Denizli, Aydın ve Muğla’yı kapsayan TR32 bölgesi ile ilgili verileri paylaştı.
 
YILLIK ENFLASYON YÜZDE 16,8 OLDU
TÜFE’de 2019 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,72, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 12,74, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 16,80 artış gerçekleşti. Türkiye genelinde ise on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,18 artış gerçekleşti.
 
Aylık en fazla artış “gıda ve alkolsüz içecekler” grubunda gerçekleşti
TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, TR32 olarak adlandırılan Bölgemizde ana harcama gruplarına göre TÜFE’de bir önceki aya göre en fazla artışın %3,09 ile “gıda ve alkolsüz içecekler” grubunda ve Türkiye genelinde ise en fazla artışın %2,93 ile “gıda ve alkolsüz içecekler” grubunda gerçekleştiğini belirtti.
Aylık en fazla düşüş gösteren grup "giyim ve ayakkabı" oldu

Diğer taraftan yine ana harcama gruplarına göre TR32 Bölgesinde bir önceki aya göre en fazla düşüş gösteren grup %-2,43 ile “giyim ve ayakkabı” oldu. Türkiye genelinde ise en fazla düşüş gösteren grup   %-1,91 ile “giyim ve ayakkabı” oldu.

Aylık olarak artış ve düşüş gösteren seçilmiş maddeler ve değişim oranları
Aylık Olarak Bölgemizde Artış Gösteren Seçilmiş Maddeler ve Değişim Oranı (%)   Aylık Olarak Bölgemizde Düşüş Gösteren Seçilmiş Maddeler ve Değişim Oranı (%)
En yüksek artış gösteren
seçilmiş maddeler
Bir önceki aya göre değişim oranı   Düşüş gösteren
seçilmiş maddeler
Bir önceki aya göre değişim oranı
Kuru Soğan 26,93   Portakal -22,22
Domates 23,20   Karnabahar -9,05
Patlıcan 21,72   Kırmızı Turp -7,81
Sivri Biber 15,35   Pantolon (Kadın için) -7,47
Beyaz Peynir 9,05   Limon -7,36
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku