Ekonomi:
banner175
DSO Başkanı Keçeci'nin ‘tekstil eğitimi' tespiti karşılık buldu, çözüm geliyor
Dünya Gazetesi DSO Başkanı Keçeci’nin tespitlerini manşetine taşırken, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) öncülüğünde, Tekstil ve Hazır Giyim İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası bir eğitim seferberliği başlatma kararı aldı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, 21 Kasım tarihinde yaptığı açıklamasında ‘Bir tekstil ülkesi olan Türkiye’de tekstil mühendisliği eğitiminin bugüne kadarki en zor günlerini geçirdiğini, üniversitelerin tekstil mühendisliği bölümlerine öğrenci yerleştirilemediği, bazı üniversitelerde bölümün kapandığı, birçoğunda ise kapanma noktasına gelindiğine’ dikkat çekmişti.
 
DSO’NUN YAKTIĞI KIVILCIM
Denizli Sanayi Odası’nın yakılan kıvılcımın, ülke genelinde karşılık bulduğuna değinen Keçeci, “Öğrencilerin üniversitelerin tekstil mühendisliği bölümüne ilgilerinin son derece azaldığını ve konunun giderek daha vahim hale geldiğini sizlerle paylaşmıştım. Bu haykırışımızın ulusal düzeyde yankı yarattığı ve farkındalık oluşturduğunu görüyoruz. Durum tespitimiz, 30 Kasım tarihinde Dünya Gazetesinde manşet olup tüm Türkiye kamuoyuna duyurulmuştu. Konunun bir memleket meselesi olduğu yönündeki çağrılarımızın bir karşılığını da bugün tarihinde yayınlanan yine Dünya Gazetesinin haberi ile aldık. Gazetenin ilettiğine göre, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) öncülüğünde, Tekstil ve Hazır Giyim İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası bir eğitim seferberliği başlatıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile işbirliği içinde ilk 100 bine giren ve her yıl başarı ortalamasını koruyan öğrencilere asgari ücrete yakın teşvik verilmesi bekleniyor. Hem öğrencilerin burs alacağı, iş garantili hem de öğrencilerin eğitimleri devam ederken sanayi tesislerinde bir dönem boyunca aktif görev alabilecekleri bir sistemi hayata geçirmek için çalışılıyor. Çabalarımızın sonucunda ilgili birlikler, dernekler, sendikalar, vb. kurumların harekete geçtiğini görmek son derece sevindirici” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku