Ekonomi:
banner175
DTO Başkanı Erdoğan, ABD'li girişimcileri Denizli'de yatırım yapmaya davet etti
Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı Howard Beasey, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile görüşmesinde, Türkiye ile ABD arasındaki ticaretin geliştirilmesi için iş birliği önerdi. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da, ticari temasların arttırılması için hazır olduklarını belirterek, “Sivil toplum kuruluşları ve iş adamları olarak, siyasi türbülanslara aldırmadan, ticari ilişkilerimizi en üst noktaya taşımalıyız” dedi.
 
Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı Howard Beasey ve beraberindeki Bilgi Sistemleri Direktörü Cemil Kor, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan'ın makamındaki kabulde, Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcıları Hasan Aracı ile Nilgün Ök, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Kocabay ve Hikmet Alpaslan, Genel Sekreter Ali Rıza Tekin ve Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan da hazır bulundu.
 
AMERİKAN-TÜRK KONSEYİ BAŞKANI HOWARD BEASEY: "İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARETİ GELİŞTİRELİM"
Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı Howard Beasey, tercümanı aracılığıyla görüşlerini dile getirirken, iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. Beasey, “Teknik anlamda temaslar ile ikili iş görüşmelerini artırmak için birlikte organizasyonlar planlayalım” teklifinde bulundu.
Konuşmasında ortak iş yapmak isteyen şirketlerin biraraya gelmesinin önemine de değinen Beasey, “Derdimizi anlatabileceğimiz, devletle de konuşabileceğimiz, taraflar arasında aracı olabileceğimiz bir organizasyon kurulması gerekiyor. 120’ye yakın üyemiz var. Ticaret Odaları ile Türkiye’de veya Amerika’da iletişim kurmak bizim için önemli. Son zamanlarda konferanslarımızı Türk Amerikan İş Konseyi ile birlikte yapıyoruz. ABD Hükümeti ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerde önemli görevler üstleniyoruz. Amerikan Ticaret Ateşeliği ile de iş birliği halindeyiz. Sadece şirketlerle değil ekonomik büyümeyi güçlendirme ofisleri ile de çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Beasey, iki ülke arasındaki ticarette, savunma sanayinin ön planda olduğunu belirtti ve “Ancak, bu sektör de artık eskisi kadar büyümüyor. Onun ardından medikal ürünler geliyor. Türkiye tarafından baktığımızda ise tekstil ve mermer ilk sıralarda yer alıyor. Bu alanlardaki bağı daha da güçlendirebilir, bu dinamizmi aynı zamanda başka sektörlere de taşıyabiliriz” dedi.  
 
ERDOĞAN: "SONUÇ VE SEKTÖR ODAKLI GÖRÜŞMELER YAPILMALI"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise, iş aleminin herşeyden önce işine odaklanıp, verimi artırmanın yollarını araması gerektiğini vurguladı. Başkan Erdoğan, “Ülkeler arasında zaman zaman siyasi türbülanslar olabilir; bu bizi çok ilgilendirmez. Sivil toplum kuruluşları ve iş adamları olarak, işimizi ve ilişkilerimizi en iyi şekilde sürdürmeliyiz. Karşılıklı ticaretimizde ne yazık ki; uzak ara bir fark var. Bunda ABD'nin bazen devreye soktuğu özel uygulamalar ve engellemelerin de önemli etkisi bulunuyor. Oysa ki; ABD'nin Türkiye 'den temin edebileceği çok sayıda ürün var. Bu engel ve sınırları aşmak bunun ilk adımı olabilir. Bizim ya da sizin, boşa harcayacak zamanı yok! Laf değil iş üretmeliyiz. İki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için biz hazırız. Sonuç ve sektör odaklı ikili iş görüşmelerini önemsiyoruz. Denizli'yi, ABD'li yatırımcılar ve yetkililerle buluşturacak bir organizasyon düzenleyebiliriz. Aynı zamanda Amerika’da da Denizlili iş adamlarımızla sektör bazlı görüşmeler ayarlanabilir. Denizli ihracatında, ABD ilk 5 ülke içinde. Dolayısıyla, Amerika ile iş birliğimiz var. Ayrıca, bundan birkaç ay önce Amerika’da araştırma maksatlı çalışmalarımız oldu. Ziyaretimiz sonrasında, Denizli’de AB fonlarından faydalandığımız 3,5 milyon Euro'luk bir hibe projesiyle yatırım yapıldı” diye konuştu.
 
ERDOĞAN: "DENİZLİ, YATIRIM YAPMAYA MÜSAİT"
Başkan Erdoğan, konuğu aracılığıyla ABD'li girişimcileri Denizli'de yatırım yapmaya çağırdı. Denizli'nin önemli ölçekte organize sanayi bölgelerine ve yatırım yapmaya hazır imkanlara sahip olduğunu hatırlatan Başkan Erdoğan, "Denizli Ticaret Odası, üye sayısı 17 bine yaklaşan bir sivil toplum kuruluşudur. 3 milyar Dolar'ın üzerinde ihracata imza atan Denizli’mizde, 1 milyonun üzerinde nüfus bulunuyor. Çalışkan ve üretken bir şehiriz. Özellikle tekstil ve konfeksiyon üretiminde bölgede, havlu ve bornoz üretiminde de Türkiye’de ilk sıradayız. Avrupa ve dünyanın en kaliteli yerlerinde, ünlü mağaza zincirlerinin raflarında birçok ürünümüz yer alıyor. Adı artık bir marka olmuş şehrimizde, ABD'li yatırımcıları da görmek isteriz. ABD'liler, iki Denizli şirketinde ortaklar; neden sayıları daha fazla olmasın? Biz her daim hem ikili görüşmeler için hem de yeni yatırımlar için yardımcı olmaya hazırız" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku