Ekonomi:
banner175
DTO Başkanı Erdoğan, büyüme verilerini değerlendirdi
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası piyasalara adını altın harflerle yazdıracak bir performans çizmeye devam ettiğine dikkat çekti.
 
TÜRKİYE, 2018'İN İLK ÇEYREĞİNDE %7,4 BÜYÜDÜ
Son 8 yılın büyüme verilerinin ortalaması alındığında ülkemizin her şeye rağmen yıllık yaklaşık 8 puanlık bir büyümeye imza attığını belirten Başkan Erdoğan, “Ülkemiz, parmak ısırtan başarılarına her gün bir yenisini ekliyor. Destan üstüne destan yazmaya devam ediyor. TÜİK’in açıkladığı son verilere göre, 2017'nin son çeyreğinde %7,3 büyüyen Türkiye ekonomisi, bu yıl da başarısını sürdürdü. 2018'in ilk çeyreğinde %7,4 büyüdük. Büyüme oranımız, tahminleri de aştı! Çünkü, anketlerdeki genel beklenti büyümemizin %7’de kalmasıydı. Yine beklentilerin üstüne çıkarak, başarı çıtamızı yükselttik.” değerlendirmesinde bulundu.
 
SANAYİ SEKTÖRÜ %8,8 BÜYÜDÜ
Öte yandan, sanayi sektörünün de %8,8 büyüdüğünü hatırlatan DTO Başkanı Erdoğan, “Sanayimiz büyüyor; ülkemiz güçleniyor! Bu başarıda emeği olan, katkı koyan her kim varsa kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
 
SANAYİ, İNŞAAT VE TARIM SEKTÖRLERİNİN KATMA DEĞERİ ARTTI
Turizm ve hizmet sektörünün Türkiye’nin en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu her fırsatta dillendirdiğini anımsatan Başkan Erdoğan, bir kez daha, açıklanan verilerin kendilerini doğruladığını görmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Erdoğan, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun, bu yılın ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan ilk çeyreğine ilişkin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla sonuçlarına göre, mal ve hizmet ihracatımız %0,5 arttı. Tarım sektörünün toplam katma değeri %4,6, sanayi sektörünün toplam katma değeri %8,8, inşaat sektörünün toplam katma değeri ise %6,9 büyüdü. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri de %10’luk bir artış yakaladı. Üretim yöntemine göre, Cari Fiyatlarla Gayrisafi Yurt İçi Hasıla tahmini, bu yılın ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında, yüzde 21,9 artışla 792 milyar 691 milyon Türk Lirası’na ulaştı. Ülkemizin takdire şayan yükselişini, bundan sonra da sürdüreceğinden en ufak şüphem yok! Yeter ki inanalım. Azmederek çalışmaya devam edelim. Daha fazla üretelim. İstihdama ve ihracata daha fazla katkı sağlayalım.” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku