Ekonomi:
banner175
DTO Başkanı Erdoğan'dan Denizli'nin ihracat başarısı yorumu
Sabah Gazetesi’nin İl Buluşmaları kapsmında düzenlediği toplaantıda konuşan DTO Bşkanı Erdoğan, Denizli’nin çalışkanlığı ve başarısını anlattı.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZİMİZ YOK AMA BALIK İHRAÇ EDİYORUZ”
Turkuvaz Medya Gurubu yazarlarını Denizli’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Denizli’yi tarif etmek, saatlere sığmaz. Denizli denizi olmayan ama denizi olan birçok Avrupa ülkesine balık ihraç eden girişimciliği yüksek bir şehirdir. Denizli ihracatıyla, istihdamıyla ve üretimiyle, Türkiye’ye model olmuştur. Türkiye’de ihracatçı iller arasında ilk 8’de yer alan Denizli’de çok sektör var. Denizli Ticaret Odası olarak, bu sektörlerimizin gelişimi, değişimi ve daha iyi noktalara gelebilmeleri için çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “KİMSE BOŞ DURSUN İSTEMİYORUZ!”
Denizli Ticaret Odası olarak iyi yetişmiş teknik eleman konusuna da önem verdiklerini söyleyen Başkan Erdoğan, “Teknik eleman yetiştirme ve uzmanlaşmasını sağlama konusunda çeşitli eğitimler düzenledik. Tekstil tasarımla ilgili 25 kardeşimize eğitim vererek, sektörümüze katkı sağladık. Bunların içinde kendi işini kuran arkadaşlarımız oldu. Isı yalıtımı, su yalıtımı ve kaynakçılıkla ilgili kalifiye elemanlar da yetiştirdik. Odamızda günde 100-150’ye yakın kardeşimiz eğitim alıyor. Bir kişinin bile evde veya kahvede boş oturmasını asla onaylamıyoruz!” diye konuştu.
 
Erdoğan konuşmasında, iki yıl öncesine kadar Denizli’de ARGE ve Tasarım Merkezi olmadığını ancak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin destekleriyle kısa zamanda 21 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurulduğunu da anlattı. 
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “SOSYAL AKTİVİTELERİN YAPABİLECEĞİ MEKANLAR TURİST SAYISINI ARTTIRIR”
Emeğin kazanca dönüşmesinde fuarları da önemsediklerine değinen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyanın her yerinden insanlar bu fuarlara katılım sağlıyor. Uluslararası bölgesel fuar boşluğunu çok ciddi anlamda ele almalıyız. Antalya, Denizli ve İzmir arası otoban ve yüksek hızlı tren projelerinin hayata geçmesiyle, turizm, sağlık turizmi ve termal turizme hareketlilik geleceğine inanıyorum. İlimize teleferik ve kayak merkezinin kurulmasıyla turizm gelirlerinde artış oldu. Pamukkale’mize turist çekersek, yeni yeni yatırımlar olacaktır. Ayrıca alışveriş, eğlence, bisiklete binme ve tenis gibi sosyal aktivitelerin yapabileceği mekanlar oluşturabilirsek, Denizli’ye gelen turist sayısı ciddi anlamda artacaktır.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku