Ekonomi:
banner175
DTO ve İŞKUR 1225 girişimci yetiştirecek
Kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi” için Denizli Ticaret Odasında imza töreni düzenlendi. Törende Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık hazır bulundu.   
 
Başkan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle yaptıkları girişimcilik eğitimlerine ilave olarak İŞKUR ile protokol imzaladıklarını belirterek, “KOSGEB ile geçtiğimiz yılın sonunda başlattığımız girişimcilik eğitimlerine yoğun talep olması sonrasında İŞKUR ile görüşmeler yaptık. Bugün talebimize olumlu yanıt veren İŞKUR ile protokol imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü şu anda bizlere 2 binin üzerinde başvuru yapıldı ve artık bu talepleri karşılayabileceğiz” dedi.
 
“Girişimcilik eğitimleri, Denizli ve Türkiye için çok önemli” diyen Başkan Uğur Erdoğan, işsizliğe çözüm olarak kendi işini kurarak, ekonomiye dinamizm kazandıracak girişimcilerin yetiştirilmesinin çok önemsediklerini söyledi.
 
Denizli Ticaret Odası olarak istihdam seferberliğine katkı sağladıklarını söyleyen Başkan Erdoğan, “İlimizde iş kurmak isteyen kişiler, eğitimlerini alıp, iş kurabilecekler. Bir kişinin iş sahibi olması ve yanında eleman çalıştırması istihdam açısından çok önemlidir. Ülkemizde işsizlikle mücadele kapsamında başlatılan istihdam seferberliğine bizler de Denizli Ticaret Odası olarak böylece destek vermiş oluyoruz.” diye konuştu.
KOSGEB ile 900, İŞKUR ile de 1225 girişimci yetiştirileceğini aktaran Erdoğan, “Toplamda yıl sonuna kadar 2 bin 125 kişi girişimcilik eğitimi almış olacak. Eğitimlerin ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
MÜDÜR IŞIK: DTO İLE YENİ GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRECEĞİZ
İstihdamın artırılmasını çok önemsediklerini ifade eden Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık ise şöyle konuştu: “Girişimcilik, işsizlikle mücadelede önemli bir yöntemdir. Çünkü çalışmayan veya işçi konumundaki bir kişi iş kurarak istihdama katkı sağlamaya başlıyor. Denizli Ticaret Odası ile yaptığımız protokol ile yeni girişimciler yetiştireceğimize inanıyoruz.”   
 
 
EĞİTİMLER
Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından 49 ayrı eğitimde toplam 1225 kişiye verilecek. Denizli Ticaret Odası’nda 25’er kişilik gruplar halinde düzenlenecek eğitim programı kapsamında, katılımcıların, işsiz olması durumunda kişilere günlük 20 lira verilecek. Eğitim sonrasında ise girişimci adayları, kendi iş fikirlerine ilişkin iş planları ile KOSGEB’e başvurarak, onay çıkması durumunda 50 bin TL'ye varan hibe, 100 bin TL'ye varan faizsiz kredi imkanından faydalanacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku