Ekonomi:
banner175
DTO'ya yeniden aday olan Erdoğan, icraatın içinden yaptı
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, göreve geldikleri 28 Eylül 2016 tarihinden itibaren gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatmak amacıyla Denizli Ticaret Odası Komite Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla istişare ve basın toplantısı düzenledi. 
Yoğun katılımın olduğu toplantıda, göreve başlar başlamaz ilk iş olarak, üyeleri iş yerlerinde ziyaret ettiğini, onların istek ve önerilerini dinleyerek yol haritasını belirlediklerini dile getiren Başkan Erdoğan, 18 aylık dönemdeki faaliyetlerinden önemli olanlarına değinerek geride kalan süreci özetledi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, kısa sürede önemli ve geniş katılımlı toplantılar düzenlediklerine dikkat çekti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, başta olmak üzere Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli, Merkez Bankası Başkanı Sayın Murat Çetinkaya ile üst düzeyde toplantılar yaptıklarını belirten Başkan Erdoğan, “Denizli’miz, bu toplantılar sonrasında, çok sayıda kazanım elde etti” dedi.

Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak fuar ve iş gezilerine çok önem verdiklerini de belirtti. Başkan Erdoğan, “200 üyemizi Almanya, Dubai, Tayvan ve Sudan gibi ülkelerdeki fuar ziyaretleri ve iş gezisi organizasyonları ile önemli etkinliklere götürdük. 550 üyemizle de, yurtiçindeki fuarlara katıldık” diye konuştu.



EĞİTİM KURUMU GİBİYİZ
Mesleki eğitimi çok önemsediklerini de dile getiren Erdoğan, “2000’e yakın vatandaşımıza KOSGEB ve İŞKUR iş birliğiyle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdik. Bu sayede, 1 yıl gibi kısa bir sürede 195 vatandaşımız kendi işini kurdu. Bu firmalarda 360 kişi istihdam edildi. Bu işletmelerin yüzde 65’i, kadınlar tarafından kuruldu. 198 bin Euro’luk AB projemiz kapsamında, işi olmayan bayanlar da dahil çok sayıda insanımıza Isı, Su ve Ses Yalıtımı Eğitimi verdik. Mesleğinde nitelikli eleman haline gelmek isteyenlere, Kaynakçılık Eğitimi veriyoruz. Genç ve Kadın Girişimcilere, Tekstil Moda Desen Tasarım Eğitimi imkanı sağladık. Kadınların ekonomik ve sosyal konumlarını güçlendirmek, ekonomik kalkınmada etkin rol almalarını sağlamak, fırsat tanıyıp iş ve meslek sahibi olmalarını kolaylaştırmak için Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile başlattığımız Kız Kardeşim Projesi’nde, 198 bayan girişimcilik eğitimi aldı. Kısacası eğitim kurum gibi çalışarak Denizli’mizin hangi eğitime ihtiyacı varsa onu karşıladık ve bu eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Ayrıca, 250 üniversite öğrencisine eğitim bursu verdik; vermeye de devam ediyoruz” dedi.

Başkan Erdoğan, aynı dönemde Denizli Tüccar ve Sanayici İş Adamları Platformu Dönem Sözcülüğü görevini de yürüttükleri hatırlattı; şehirdeki iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ederek, finansmana erişime yönelik girişimlere öncülük ettiklerini anlattı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Bu sayede, 7 Nisan 2017’de Türk Eximbank Denizli Şubesi açıldı. Eximbank, 2017 yılında Denizlili ihracatçımızın ihracat miktarının yüzde 40’ını kredi olarak kullandırdı. Bu oran, yaklaşık 1 milyar 200 milyon Dolar’a tekabül etmektedir. Kredi Garanti Fonu Denizli Şubesi artık üyelerimize daha yakın; çünkü DTO binasında hizmet veriyor. 2017 yılında, DTO'daki KGF Şubesi'nden, Denizli’deki 6 bin 750 firmaya, 3 milyar 550 milyon TL’lik kefaletle, 3 milyar 900 milyon TL kredi kullandırıldı. 2017 yılında KOSGEB tarafından da Denizli’deki bin 47 Firmaya, 17 Milyon 510 Bin TL’lik destek sağlandı. Denizli’deki 554 firma TOBB Nefes Kredisi kapsamında 42 milyon 500 bin TL’lik bir havuzdan faydalandı” diye konuştu.
İş dünyasındaki diğer sivil toplum kuruluşları ve kurumlarla, diğer illere örnek olacak çalışmalar yürüttüklerini de söyleyen Erdoğan, “Denizli Platformu üyeleriyle, farklı çatılar altında memleketi için çalışan hemşehrilerimizi birbirine yakınlaştırıp iş yapma gücümüzü artırdık. Bu şehire değer katan bir anlayışla, neredeyse durmadan, verimli bir şekilde çalıştık” dedi. 

PROSEDÜRLERİ AZALTTIK
Başkan Erdoğan, markalaşmaya ve prosedürleri en aza indirmeye yönelik girişimlerde de bulunduklarını ifade ederek, “Denizli’mizde düne kadar bir tane bile AR-GE Merkezi yokken çabalarımızda 7 tane birden kuruldu; 21 adet de Tasarım Merkezimiz var. Nüfusa göre oranladığımızda, Türkiye’de ilk 3’teyiz. Yine girişimlerimiz sonucunda, şirket kuruluş işlemlerinin tamamı artık DTO’da yapılıyor; 7 prosedür 1’e indi. İlan bedeli, Tescil Harçları, sermaye şirketleri için on binde dört olan Rekabet Kurumu Payı artık DTO’da tahsil ediliyor. Üyelerimiz, birçok işlem için başka resmî kurumlar ile bankalara gitmekten kurtuldu; onlar adına biz tahsil edip ilgili hesaplara yatırıyoruz. Ticari defter onayları, ana sözleşme ve imza beyannamesi onay işlemleri de artık DTO’da yapılıyor. Girişimlerimiz sonucunda limited şirketlerin kuruluşunda mecburi olan ve bankaya yatırılan yüzde 25 oranındaki bloke edilen tutar kaldırıldı. İnşaat izinlerinde mevcuttaki 18 prosedür 6’ya indi. Belediyelerde yapılan 12 işlem de 5’e indirildi. Yapı Denetiminde inşaat ruhsatındaki imza sayısı 18’den 1’e düştü” diye konuştu.

BÜTÇESİ 30 MİLYON TL’Yİ BULAN PROJELERİMİZLE, DENİZLİ’MİZİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLADIK
Denizli için AB kaynaklı projeler ürettiklerini de belirten DTO Başkanı Erdoğan, “DSO ve DTB ile Ortak Hizmet Binamızı temel atma aşamasına getirdik. Bu özel yapı, ülkemiz için de önemli bir birliktelik örneğidir. Proje çalışmalarını hızlandırdık. 400 bin Euro’luk Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (AB) Projesi uygulanmaya devam ediyor. Yine AB fonlarından 3 Milyon 600 Bin Euro’luk Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemiz kabul edildi ve imzalandı. Diğer illerden de katılımla çalıştayını yaptık. 9 Eylül ve Pamukkale Üniversitesi’ndeki akademisyenlerle iş dünyasından katılımcılarımızı buluşturduk. Uygulamaya da yakın zamanda başlıyoruz. 8 milyon TL’lik eğitim ve AR-GE güdümlü Tasarım Merkezi Projesi’ni GEKA’ya sunduk. 1 Milyon 400 Bin TL’lik Laodikya Geleceğimizi Aydınlatıyor Projesi de, GEKA’ya sunuldu. Tüm projelerimizi topladığımızda yaklaşık 30 milyon TL’lik proje ile Denizli’mize büyük bir katkı sağlamış olduk” dedi.

Son olarak, Denizli Ticaret Odası olarak yeni çalışmalar ortaya koymaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Erdoğan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “DTO artık neredeyse hiç durmuyor; gece gündüz demeden çalışıyor. 7 gün 24 saat çalışan, online bir kurum haline geldi. Bunun yanında bugüne kadar olduğu gibi en genç girişimcimizden en yaşlı üyemize kadar her kesimden ve her sektörden insanımızın kapısını çalmaya devam edecek, ulaşılmadık isim bırakmayacağız. Hedefimiz, artık büyükşehir olan Denizli’mizde kısa zamanda adım atmadık yer bırakmamaktı ve hep bu doğrultuda çalıştık. Biz, hep katılımcı, çoğulcu, yeni fikirler ile işlerin önünü açacak bir yönetim anlayışıyla hareket ettik. Nasip olursa, yeni dönemde de böyle devam edeceğiz. Bizler, 92 yıllık köklü bir geçmişi olan, gücünü 17 bine yaklaşan üyesinden alan, Denizli’miz ile ülkemizi idare edenler arasındaki sağlam bir köprü olduğumuza inanıyoruz. Buradan aldığımız güçle, bugüne kadar tüm çağrılarımız kısa zamanda karşılık buldu. Yine bugüne kadar ki yaptıklarımız da gösterdi ki; bu anlamda arz ve talep arasındaki en hızlı iletişim kanalıyız. İnşallah, yine öyle olacak! Değerli dostlar, bugün buradaki mutluluğumuza ve heyecanımıza eşlik eden eşimiz, çocuklarımız, anamız babamız ya da kardeşlerimiz yok belki ama, gördüğünüz gibi daha kalabalık bir aile olarak bu salondayız. Her birimiz farklı farklı hayatlar yaşasak da, hayata hep aynı pencereden, ortak paydamız olan Denizli özelinden baktık. Bugüne kadar her ne yaptıysak da hep birlikte yaptık…Ve bu bir başarıysa eğer, bunda bizim ile vatandaşımız arasında doğru ve sürekli iletişimi sağlayan, yapılanların kamuoyuyla paylaşılmasında ve umuma mal edilmesinde katkı koyan siz değerli basın mensuplarımızın da büyük payı var. Hepinize teşekkür ederiz.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku