Ekonomi:
banner175
Enerjide zirveye çıkmalıyız!
AK Parti Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, “Enerji Olimpiyatları” olarak nitelendirilen 9 -13 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek olan Dünya Enerji kongresine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Türkiye’nin Dünya enerji kongresine ev sahipliği yapıyor olmasının büyük önem taşıdığını ve ülkemiz için fırsat olduğunu belirten Şahin Tin, “Türkiye bundan yaklaşık 40 yıl önce yani 1977 Eylül ayında dünya enerji kongresine ev sahipliği yapmıştır. Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen Türkiye özellikle bu dönemde yani AK Parti döneminde enerji alanındaki yeni ufuklarını belirleme ve hayata geçirme anlamında gayretini daha da belirgin hale getirmiştir. Bugün yine aynı kongre merkezinde 80 ülkeden 250 konuşmacının katıldığı böylesi güçlü bir kongre Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızın ev sahipliği ile TBMM Enerji Komisyon Başkanımızın ve üst düzey birçok delegasyonun katılımıyla yapılıyor olması son derece hassas bir değere sahip olduğunu da açıkça göstermektedir” dedi.
 
“KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETMEMİZ GEREKİYOR”
 
Türkiye’nin bulunduğu konum itibariyle özellikle yenilenebilir enerji kaynakları bakımından çok önemli ve verimli bir merkez olduğuna dikkat çeken AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Türkiye’nin kendi enerjisini üretmesi bakımından AK Parti hükümetleri öncesine kadar bu alanda ortaya konan çalışmalar her ne kadar birkaç tık ilerletse de bizi zirveye taşımamıştır. Oysa geleceğin sektörü olarak nitelendirilen enerji üretim ve pazarlama alanında Türkiye olarak dünyada zirveye çıkmamız, hem zorunluluk, hem de önemli bir hedefimizdir. Bunu mutlaka gerçekleştireceğiz. Öyle ki; yine bu süreçlerde ülke olarak duruşumuz dünya pazarında muhtemel daralmaları ya da dünya açısından ciddi kaotik süreçleri de beraberinde getirebilir.  AK Parti hükümetleri olarak 2023 hedefleri doğrultusunda yaptığımız planlamalar çerçevesinde belirlediğimiz ciddi hedeflerimiz var. Bunların başında enerji arzımızı karşılayacak güçlü yatırımların artırılması ve enerji üretiminin daha da güçlendirilmesi gelmektedir” diye konuştu.
 
“ENERJİ ÖNCELİĞİMİZ”
 
Özellikle çevre açısından da birçok avantajı olan yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye açısından kazanca dönüştürülmesi gerektiğini belirten Şahin Tin, “Enerji konusu bizim önceliklerimiz arasındadır. Dünya bu anlamda çok büyük adımlar atarak önemli mesafeler aldı. Oysa onlar bunu kıt kaynaklarıyla üretmeye çalışırken bizim ise bulunduğumuz coğrafi konum itibariyle daha rahat yapıyor olmamız gerekir. Doğal zenginliklerimizin kıymetini bilmek ve bunu ülkemizin çıkarları doğrultusunda kullanmak durumundayız. Tabi bu arada bunu yaparken de imkânlarımızı en verimli nasıl kullanmamız gerektiğinin planlamamasını da yapmamız gerekiyor. Baktığımızda su, rüzgâr, güneş başta olmak üzere yer altı kaynaklarımız olan kömür doğal zenginliklerimizin temelini oluşturmaktadır” dedi.
 
CESARETİMİZİ VE GÜCÜMÜZÜ KIRAMAZLAR
 
Bugün Türkiye düne oranla daha güçlü, demokrasisi daha sağlam ve milletiyle ve devletiyle birlikte kalkınmaya daha açık bir süreç yaşıyor” diyen Şahin Tin, değerlendirmelerini şöyle tamamladı: “Yaşanan ihanet süreçlerine rağmen geleceğe dönük adımlarımız asla bir sekteye uğramamış ve gücümüz kırılmamıştır. Küresel bazı aktörler bir araya gelerek planlar yapsa da, tarihi yüzyıllar boyu derinliklerde olan bu asil milletin ne ferasetini kırabilirler nede cesaretini. Bu nedenle milletimizin güveni ve desteğiyle Türkiye her alanda olduğu gibi enerji alanında da güçlü yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir.”
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku