Ekonomi:
banner175
Erdoğan: Yeşil pasaport ihracatçımıza hem teşvik hem doping olacak
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Tüccar Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü Uğur Erdoğan, ihracatçılara yeşil pasaport hakkı verilmesi ile ilgili yasal düzenlemenin Resmi Gazete’de yayınlanması üzerine açıklama yaptı.
 
Yeşil pasaportu “teşvik ve doping” olarak yorumlayan Erdoğan, “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Kararına göre, son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1-10 milyon ABD doları arasında (10 milyon dolar dahil) olan firmaların bir, 10 milyon dolar üzeriyle 25 milyon dolar arasında olan firmaların iki, 25 milyon dolar üzeriyle 50 milyon dolar arasında olan firmaların üç, 50 milyon dolar üzeriyle 100 milyon dolar arasındaki firmaların dört, 100 milyon dolar üzerinde olanların ise beş yetkilisine hususi damgalı pasaport verilebilecek. İhracatçılarımız için çıkarılan bu uygulama, adeta teşvik hükmündedir. Çünkü ihracatçılarımız, yurtdışı giriş ve çıkışlarında daha rahat hareket edebilecek, bu da onlara moral olacaktır.” şeklinde konuştu.
 
Hükümet tarafından iş dünyasının isteklerinin karşılık bulmasının önemine değinen Başkan Erdoğan, “Bizler, iş dünyası olarak üretip, ürettiğimizi de gerek yurt içi gerekse de yurtdışı pazarlarında satmak istiyoruz. Özellikle yurtdışı pazarları çok önemsiyoruz. Ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlamak ve Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşımak için gece gündüz demeden çaba sarf ediyoruz. Hükümetimizin de bizlerin işlerini kolaylaştırmak için çalışmalar yaptığını görmek bizlere moral ve motivasyon kaynağı oluyor. Yeşil pasaport da ihracatçılarımıza büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Ticareti kolaylaştırma çabaları dolayısıyla başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve tüm hükümet yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.  
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku