Ekonomi:
banner175
Ev hanımlarının umut kapısı: 'El Emeği Pazarı'
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından, aile bütçelerine katkı sağlamak ve boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmek isteyen kadınlara yönelik açılan El Emeği Pazarı, her geçen gün büyüyor. Kadınların sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sağlamak amacıyla kurulan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi El Emeği Pazarında kadınlar; el işi örgüleri, çocuk elbiseleri, takı, süs eşyaları, iğne oyası, dantel, çeşitli çeyizlik ürünler ve örgü oyuncak çeşitlerinin satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Kent Konseyi El Emeği Pazarı Başkanı Ayşe Alancı, Denizli Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 12 yıldan bu yana El Emeği Pazarı ile kadınları desteklediğini kaydetti. Alancı, "Denizli Büyükşehir Belediyemizin bizlere vermiş olduğu destek ile kadınlarımız el emeklerini satarak kazanç sağlıyor. Gönüllü olarak burada görev alarak daha çok kadınımıza ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 


“Amacımız pazarımızı daha çok geliştirerek, büyütmek”
 
Kadınların el emeği ürünlerinin çok talep gördüğünü ifade eden Alancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sergilerimizde örgüler, bebekler, takı ve tasarımlar var. El Emeği Pazarı olarak bizler kadınlarımızın elinin değdiği kendi ürettikleri her şeyi kabul ediyoruz. Amacımız pazarımızı daha çok geliştirerek büyütmek. Yeni süreçte farklı projelerimizi hayata geçirerek kadınlarımız ile çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere bu noktada her zaman destek olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci’ye teşekkür ediyoruz” dedi.
 


Örgü bebek yapıyor
 
El emeği Pazarı’nda el emeği göz nuru eserlerini satıp, aile bütçesine katkıda bulunduklarını ifade eden Hatice Özçelik ise, “Günümüzde artık çocuklar ile ilgili konularda her şeye çok önem veriyoruz. Oyuncaklarda da sağlıklı ürünler olsun istiyoruz. Bu nedenle oyun kahramanlarından örgü bebekler yapmaya başladım. El Emeği Pazarı boş vakitlerimizi değerlendirip para kazanmamızın yanı sıra sosyalleşmemize de katkı sağlıyor” dedi.
 


“Elde ettiğim gelir ile kızımı okuttum”
 
El Emeği Pazarı sayesinde kazandığı gelir ile kızının eğitim masraflarını karşıladığını söyleyen Melahat Güney de, “6 yıldan bu yana Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi El Emeği Pazarı'nda yer alıyorum. Dantel, lif, çocuk hırkası, yelek gibi el işi yaparak bizlere ayrılan sergilerde satışa sunuyorum. Buradan elde ettiğim gelir ile kızımın okumasına katkı sağladım” diye konuştu.
 
“Kadın isterse başarır”
 
Kadınlara yönelik projelerde her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizlili hanım kardeşlerimizin gerek aile bütçelerine yardımcı olmalarına, gerekse kendi aralarındaki iletişim ile sosyalleşip topluma artı değer katmalarına imkan tanımak için hayata geçirdiğimiz El emeği Pazarımız her geçen gün büyümeye devam ediyor" dedi. El Emeği Pazarı'nın yanında kadınlara yönelik düzenledikleri gerek girişimcilik eğitimleri gerekse Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi ile dertlere derman olmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, "Çok şükür hanım kardeşlerimiz ile hangi yola çıktıksak sonu hep mutlu ve başarılı olmuştur. Çünkü kadın isterse başarır" diyerek, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini vurguladı.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku