Ekonomi:
banner175
Girişimci gençler, Denizli ve Türkiye'yi konuştu
TOBB Denizli Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’nin üyeleriyle buluşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, zamanın su gibi akıp geçtiğini ve gençlerin şehirleri ile ülkelerinin yönetiminde tam manasıyla söz sahibi olacağı günlerin çok yakın olduğuna dikkat çekti. Gençlere, o günlere en iyi şekilde hazırlanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, dünya ile adapte olmuş bir şekilde yetişmelerini sağlamak için genç girişimcilerin her organizasyonlarında yer almalarına ayrı bir hassasiyet gösterdiklerini dile getirdi.
 
ERDOĞAN: “DENİZLİ ÜRETİM, İHRACAT, İSTİHDAM VE EĞİTİMDE ÖNCÜ”
Dünyanın ARGE ve inovasyon temelinde hızla değişip geliştiğini de kaydeden Başkan Erdoğan, son günlerde bu manada önemli bir projenin altına imza attıklarını anımsattı. Erdoğan, “Başarılı olmak kadar, bunun sürdürülebilir olması yani devamlı olması da önemlidir. Hayat, tecrübeden ibarettir. Yaşadıklarınızdan elde ettiğiniz izlenimlerinizi, örnek teşkil edecek iyileri, eğitim ve bilginizle birleştirip işe ve başarıya dönüştürebiliyorsanız ne mutlu size. Denizli üretim, ihracat, istihdam ve eğitim alanında beğenilen ve bu nedenle de sürekli göç alan bir şehir. Türkiye’de yaşamak için tercih edilen ilk 6 şehirden biri. Yıllar öncesi ile şimdiki Denizli arasında büyük fark var; hızla gelişti ve büyüdü. Halkı, artık bir büyükşehirin tüm imkanlarından faydalanıyor. Bunu bir fırsat bilip, işlerinizde katma değere dönüştürmelisiniz. Sizde de bunu yapacak akıl ve yetenek var. Sizlere güveniyoruz” dedi.
Başkan Erdoğan, yapacakları her türlü organizasyonda bugüne kadar yanlarında olduklarını, bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini kaydetti. Bu arada, odalarının bünyesinde genç ve kadın girişimcilere özel bir yer bulunması için de çalışma başlattıklarını müjdeledi.
 
ERDOĞAN: “AB’DEN 3 MİLYON EURO’LUK DESTEK ALACAK OLMAMIZ, DENİZLİ TARİHİNDE BİR İLKTİR!”
DTO Başkanı Erdoğan, Çarşamba günü Ankara’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın İkinci Dönem Çağrı Sonuçları Basın Duyurusu ve Protokol İmza Töreni’ne katıldıklarını ve Denizli’ye müjdeyle döndüklerini de anlattı. Bakanlığın AB Mali Programları Dairesi’ne teslim ettikleri Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin kabul edildiğini ve 3 milyon Euro’luk hibe için gerekli protokolü imzaladıklarını kaydetti. Başkan Erdoğan, “Bu, Denizli tarihinde bir ilktir. Sizler için de önemli bir fırsattır. Sizlerin yenilikçi fikirlerini desteklemekte kullanılacak bu kaynaktan yararlanacak TOBB’a bağlı iki odadan biriyiz. 500 projenin arasından bizim projemizin kabul edilmiş olmasının sevincini yaşıyoruz. Sizler sayesinde bu tür başarıların sayısının artacağına da inancım tam” dedi.
 
SÖZKESEN: “GİRİŞİMCİ GENÇLERİN SAYISINI ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”
TOBB Denizli Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Civan Sözkesen de, Başkan Erdoğan’a toplantılarına katılmalarından ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İş dünyasında kendilerine rehber edindikleri büyüklerinden aldıkları destekle üyelerinin ufkunu genişletmek için bir çok proje ürettiklerini, bunların Denizli’de daha fazla genci kapsayacak şekilde yürütülmesini de önemsediklerini ifade etti. Sözkesen, “Her biri farklı bir yetenek olan, kendilerini gerek eğitimleri gerekse işlerindeki başarılı çalışmalarıyla kanıtlamış üyelerimizin kendi hayatlarından zaman ayırıp toplumsal bir sorumluluk da üstlenmesi bence takdire şayan bir tutumdur. Her yerde girişimci olarak anılan Denizlimizin en güçlü toplumsal dinamiklerinden biri olan genç kitlenin, yaşadığı şehre ve ülkeye katkısının artması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burada önümüze çıkan engellerin aşılmasında sizlerden gördüğümüz destek bizi mutlu ediyor ve motivasyonumuzu artırıyor. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
DTO binasının 5’inci katındaki toplantı salonunda yapılan görüşme, üyelerin kendilerini ve temsil ettikleri sivil toplum kuruluşunu anlatıp tanıtmalarıyla sona erdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku