Ekonomi:
banner175
İhracatta Denizli, Türkiye ortalamasını geçti
TİM Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB Nihat Zeybekci toplantı salonunda 2017 yılı ihracat değerlendirmesi ve 2018 yılı beklentileriyle ilgili açıklama yaptı. Kocasert, DENİB'in kuruluşundan bu yana, 2017 yılında en yüksek ihracat rakamı yakalayarak, yüzde 14 artışla Türkiye ortalamasının üzerindeki bir rakamla, 2 milyar 450 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek, bir rekora imza attığını, 2017 yılının bir atılım yıl olduğunu, hedefleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İhracatçı olarak yeni sloganlarının "Hedef tamam sıra rekorda" olduğunu, 2017 yılını ihracatta 'atılım yılı', 2018 yılını da ihracatta 'rekor yılı' ilan ettiklerini ifade eden Kocasert, "2018 yılında öncelikle her ay ve yıl sonunda da bütün dünyanın dikkatini çekecek bir büyümeye imza atmak istiyoruz. Hedefimiz kendi içinde inişler çıkışlar olsa da, yıl genelinde iki haneli rakamlarla ihracatımızı büyütmek. 2017'de dünya ekonomisi, beklenenin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi. Yaklaşık yüzde 3.1 oldu, 2018 yılında bu büyümenin devam edeceğini hatta yüzde 3.5'lere dayanacağını öngörüyoruz" dedi.
 
2018'DE HEDEF 170 MİLYAR DOLAR
Kocasert, Türkiye'nin 2018 yılındaki ihracat hedefinin 170 milyar dolar olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin önümüzdeki yılki hedefi orta vadeli programda ve TİM'in programında 169 milyar dolardır. Biz bu 169 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirdiğimizde, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamını gerçekleştirmiş olacağız. Hepimiz bu hedefi ulaşılabilir görüyoruz, Hatta biz diyoruz ki, 169 milyar doları geçer, 170 milyar dolar yaparız" diye konuştu. Ramazan ÇETİN / DHA
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku