Ekonomi:
banner175
İki Bakan Denizli'yle buluştu
Denizli'de düzenlenen Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri tanıtım toplantısı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla Denizli Organize ve Sanayi Bölgesi'nde düzenlendi.
 
Bakan Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, Ar-Ge’nin önemini anlattı:
“Hükümetimiz bilim, sanayi yönünde ve Teknoloji Bakanlığımız önderliğinde Türkiye'deki AR-GE merkezlerini, Türkiye'deki teknoparkları, Türkiye'deki inova kentlerini ve parkları artık her şeyimizle bütün imkanlarımızı, şanslarımızı zorlayarak hayata geçirmemiz gerekiyor" dedi.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, "Şu anda ülkemizde faaliyet gösteren 272 AR-GE merkezinde 27 bin 500 nitelikli personel istihdam ediliyor. Bu AR-GE merkezlerimiz tarafından bugüne kadar 4 bine yakın patent başvurusu yapıldı, bin 100'ün üzerinde patentin de tescili alındı. Hem daha fazla AR-GE merkezi kurulmasını istiyoruz, hem de bu AR-GE merkezlerini daha nitelikli hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
 
Toplantı sonrası gazetecilerin dolarla ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, “Bizim endişe duymamızı gerektirecek bir şey yoktur. Aşırı oynamalar, kırılmalar olmaması kaydıyla yaşanan gelişmeleri normal olarak görüyoruz” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku