Ekonomi:
banner175
İşçi-işveren anlaşmazlığında arabuluculuk dönemi
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, iş mahkemelerinin kuruluş, görev, yetki ve yargılama usulleri ile dava şartı olarak arabuluculuğa ilişkin hükümleri içeren İş Mahkemeleri Kanunun TBMM genel kurulunda kabul edilerek yasalaştığını belirtti. Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulda kabul edilen kanunla işçinin tazminat ve ücret, işvereninde alacak ve tazminat davaları açmadan önce arabulucuya başvurmasını öngördüğünü söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Mecliste hayata geçirdiğimiz yasal düzenlemeler ile iş hayatında kapsamlı dönüşüm ve değişimlere imza atıyoruz. Son çıkardığımız İş mahkemeleri kanunu ile bir kolaylığı daha işçi ve işverenlerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu düzenlemeyle birlikte iş ilişkisi kapsamında işçi veya işveren birbirlerine karşı daha medeni şekilde hareket edecek ve hakarete varan diyaloglar ve anlaşmazlıklar sona erdirilecektir. Bu kapsamda artık işverenin işyerindeki mal ve malzemeleri zararından doğan tazminat talepleri de dava açılmadan arabulucu marifetiyle çözülme yoluna gidilecektir” dedi.
 


‘ARABULUCULUK İŞ BARIŞINA GÜÇ VERECEK’
 
Milletvekili Şahin Tin, konuşmasında arabuluculuk düzenlemesinin iş barışının sağlanmasına önemli katkı sağlayacağını ve iş akdinin sona ermesinden doğan olumsuzlukları, taraflara mağduriyet yaşatmadan bertaraf edeceğini söyledi. İş sözleşmesi fesih edilen işçilerin haklarının da bu sistem ile daha kolay çözüleceğini ifade eden AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin; “Arabuluculara burada çok önemli görevler düşüyor. İş sözleşmesi fesih edilen işçi sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli bir sebep olmadığı iddiasıyla bir ay içinde işe iade talebiyle arabulucuya başvurabilecek. Başvurudan sonuç alamaması halinde iki hafta içinde iş mahkemesinde dava açabilecek. Taraflar anlaşırsa uyuşmazlık iş mahkemesi yerine özel hakeme de götürebilecek” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku