Ekonomi:
banner175
İşsizliği belki de çözecek girişim: Uğur Erdoğan'lı DTO
Denizli Ticaret Orası Başkanı Uğur Erdoğan, görevdeki 144 gününü değerlendirdi. Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Erdoğan’ın konuşmalarını dineyen editörümüz Hüseyin Özgenç’in izlenimlerine göre; eğitime verilen ağırlık ortaya çıktı.
 
Denizli için iyi şeyler yapacağı inancını gösteren Erdoğan’ın en önemli vurgusu eğitim oldu. Başkan Erdoğan, öncelikle Türkiye’de rekor kıran KOSGEB destekli girişimcilik kursuna dikkat çekti ve 2017 yılında 780 girişimciyi ağıtım vereceklerini söyledi.
 
Bununla da kalmayacaklarını söyleyen Başkan, “İşyerlerini açtıklarında ziyaret edeceğiz. Desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine en önemli katkıyı yapacak olan kurum belki de Denizli Ticaret Odası olacak. Çünkü Ticaret Odası’nın istihdamı artırma projelerinin tamamının altında eğitim yatıyor ve hepsi de mantıklı.
 
Örneğin Başkan Erdoğan’ın, gençlerin kaliteli iş sahibi olması için yaptıklarını söylediği mota tasarımı eğitimleri önemli bir adım... Ticaret Odası’nın üst katında oluşturulan eğitim salonunda gençlere 6 ay boyunca tekstil tasarımı eğitimi verilecek. Başkan Erdoğan, en çok tekstil tasarımcısı talebi geldiğini ancak tasarımcı bulunamadığını belirtti.
 
Erdoğan, “Liseden çıkan çocuklarımız boş boş kahvehanelerde oturmasın” diyerek başlattıkları projede eğimlere başladıkyarını belirtip, “Bu kurstan çıkan arkadaşlarımız ister müşterisi garantili kendi işyerini açablir ya da tekstil sektörünün son dönemde ağırlık verdiği moda merkezlerinde çalışabilir” diyor.
 
Oldukça mantıklı olan bu istihdam yöntemi ile ‘işçi arayan da çok, işsiz de...’ döngüsü bir nebze olsun kırılabilir. Çünkü Erdoğan, bu işi göstermelik yapmadıklarını amaçlarının gerçekten insan eğitmek olduğunu belirtiyor ve “Gencimiz buradan çıktığında, ‘ben bu işi biliyorum’ diyebilecek. Aynı anda bin kişiyi eğitemeyiz ama 50’şerli gruplar halinde bunu yapacağız” diyor ve projedeki kararlılığını belirtiyor.
 


ELİNDE ÇANTA KAPI KAPI DOLAŞAN BİR BAŞKAN

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’ın toplantısının tek gündemi istihdam değildi. Daha dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezisinden dönen Başkan Erdoğan, Denizli’de 150 çeşit ürün üretildiğini ve bu ürünleri dünyaya satmak istediklerini söyledi.
 
Erdoğan, elinde çantasıyla kapı kapı dolaştığını belirtirken, fuarlara ama özellikle bire bir görüşmelerin sağlanabildiği iş toplantılarına önem verdiklerini de sözlerine ekledi.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku