Ekonomi:
banner175
Japonlar yatırım için Denizli'ye göz kırptı
Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın davetlisi olarak Denizli'ye gelen Japon Dış Ticaret Teşkilatı yetkilisi Toshihiro Nakajima, 1 günlük ziyareti kapsamında Denizli Sanayi Odası ve Denizli'deki organize sanayi bölgelerini gezdi. Nakajima, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre, Denizli Sanayi Odası Genel Sekreteri Zeren Gerelioğlu ve Denizli Sanayi Odası  Etüt ve Raporlama Uzmanı Özge Taner eşlik etti. Nakajima'ya,Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre, Denizli'nin ekonomisi, yatırım imkanları ve sanayisi konularında sunum yaptı. Yavuzçehre, sunumurda Denizli'deki kurumlar arasındaki işbirliğinin ve girişimci ruhunun yatırımcılar için avantaj yarattığına dikkati çekti. Denizli'nin lojistik dezavantajına rağmen, Türkiye'deki ilk 10 ihracatçı ilden biri olmasını uzun yıllardır devam eden ihracat kültürüne bağlayan Yavuzçehre, "Denizli, nitelikli işgücü, birlikte iş yapabilme becerisi ve uygun arsa fiyatlarıyla büyük yabancı yatırımcılar için çok elverişli bir kent. Özellikle Çardak Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan son imar düzenlemeleri ile bu büyüklükte düz sanayi parsellerinin entegre tesisler için ilk yatırım maliyetini ciddi anlamda düşüren etkisi, yatırımcılar tarafından değerlendirilmesi gereken bir konudur" dedi.
 
Denizli'deki kadın işgücünün yoğunluğundan ve işbirliği kültüründen etkilendiğini belirten Japon Dış Ticaret Teşkilatı Araştırma Direktörü Nakajima, tüm bu olumlu yönleri raporunda belirteceğini ve yakın zamanda işbirliği fırsatları için tekrar Denizli'ye geleceğini belirtti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku