Ekonomi:
banner175
Kalifiye eleman olmak isteyen için bulunmaz fırsat
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, sektörlerin ihtiyacı olan kalifiye eleman açığının kapatılması için eğitim projeleri hazırladıklarını ve hayata geçirdiklerini açıkladı. “Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz” projesinin geçtiğimiz ay sona erdiğini hatırlatan Başkan Uğur Erdoğan, “Bu eğitimler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmişti. Proje kapsamında 25-64 yaş aralığında aktif istihdamın dışında kalan 68 işsiz veya emekliye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile yalıtım üzerine mesleki eğitimler birlikte verilmişti. Projemizin devamı niteliğinde farklı teknik branşlarda yeni eğitimler yapmayı planlamaktayız” dedi.

SEKTÖRLERE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ
Denizli Ticaret Odası bünyesindeki Tasarım ve Yenilik Merkezi’nde de tekstil sektörünün ihtiyacı olan tasarımcılar yetiştirdiklerini de ifade eden Erdoğan, son olarak açmayı planladıkları “Kaynakçılık Kursu” ile mesleki eğitim projelerine bir yenisini daha eklediklerini kaydetti.  
Kaynakçılık eğitimlerinin de sektörlere kalifiye eleman yetiştirme amaçları doğrultusunda geliştirdikleri bir proje olduğunu belirten Erdoğan, “Makine sanayinin son dönemde gelişme gösterdiği, inşaat sektörünün önemli bir yer tuttuğu Denizli’mizde kaynak konusunda yetişmiş eleman ihtiyacı oldukça fazladır. Bu bağlamda üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Odamız işbirliğinde, Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Odamız tarafından revize edilen kaynak atölyesinde eğitimlerin verilmesi planlanmaktadır. Eğitimin verimliliğini artırmak amacıyla eğitime katılacak kişilerin talepleri doğrultusunda mesai saatlerinin yanı sıra mesai saatleri dışında da kurslar düzenlemeyi de planlamaktayız” diye konuştu.
Erdoğan, kaynakçılık eğitimine katılmak isteyenlerin Denizli Ticaret Odasına şahsen başvuru yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku