Ekonomi:
banner175
‘Kız Kardeşim' ile kadınlar projelerini hayata geçirecek
22 Şubat-7 Mart tarihleri arasında eğitimler öncesinde Denizli Ticaret Odasında bir açılış töreni düzenlendi. 190 kursiyerin hazır bulunduğu salonda konuşan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, anneliğin önemine vurgu yaptı. 
 
Tarih sayfalarının açılıp bakıldığında her zaman kadının ön planda olduğunu söyleyen Başkan Uğur Erdoğan, “Toprağı ilk işleyen, yünü eğirip ipliğe ve dokumaya dönüştüren, sanatın ilk uygulayıcıları, yerleşik yaşama geçişin temel taşları, her şeyden daha önemlisi evrenin en önemli aktif girişimcileri kadınlarımızdır. Çünkü kadın annedir. İnsanlık neslini dünyaya getiren, yetiştiren, üretimin temel taşı yapan annelerimizdir. Aslında annelik de bir girişimciliktir.” dedi.
 
Denizli’nin kadın girişimciliği bakımından bölgenin ve ülkenin önemli merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Erdoğan, “Odamız kayıtlarına baktığımızda, ilimizde SGK’lı olarak çalışan 206 bin 751 kişinin 65 bine yakını kadınlardan oluşmaktadır. Şirket ortağı ve yetkilisi durumunda olan kadın girişimci sayısı 2 bin 445, sadece şirket ortağı kadın girişimci sayısı 1557’dir. Kendi işinin sahibi olan gerçek kişi kadın girişimci sayısı 563’tür.” diye konuştu.
 
Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak kadınların, evlerinden çıkarak girişimci olmalarını, iş sahibi olanların da daha nitelikli hale gelmelerini teşvik etmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Denizli Ticaret Odası, TOBB Denizli İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarının koordinatörlüğünü yürütmektedir. Bu anlamda onlara her türlü desteği vermenin gayreti içindeyiz. Girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Bu yıl 780 girişimci adayımızı eğiteceğiz.    Kadınlarımızdan gelen her türlü projeye ve girişime açık olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kadınlarımız için Odamızda başlayan bu eğitim çalışması Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile gerçekleştirdiğimiz ikinci çalışmadır.  Burada kendilerine ve sponsorumuz Coca Cola firması yönetimine kadınlarımız adına teşekkür ediyorum.”
 
Başkan Erdoğan’ın ardından BÜYEM yetkilileri alanlarıyla ilgili konularda bilgiler verdi.
 
 
Kadınların güçlenmesini, sosyal ve ekonomik alanda daha aktif rol almalarını destekleyen “Kız Kardeşim Projesi”, Ekim 2015-Mayıs 2016 döneminde Kayseri, Malatya, Gaziantep, Trabzon, İzmir, Adana ve Sakarya’da büyük bir ilgiyle karşılandı ve 7 ay gibi kısa bir süre 1000’e yakın kadın ile buluştu. Proje, bu yıl Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 15 ilde kadınlarla biraraya gelecek. Projenin 2017’deki ilk durağı ise Denizli oldu. Denizli Ticaret Odasındaki eğitimler, kişisel gelişimin yanı sıra iletişim, bireysel motivasyon ve etkili konuşma konularını içeriyor. 
 
Kız Kardeşim projesi, bu yıl geçtiğimiz senelerde sunulan eğitim programını bir adım öteye taşıyarak iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen kadınlara mentorluk desteği verecek.  Böylece girişimci olmak isteyen ve ekonomik hayata atılmak isteyen kadınların, hayallerine doğru bir adım daha atmalarına katkı sağlanacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
nimet cengiz 7 yıl önce

benim de hayallerim yapmak istediklerim var ama imkanlarım yok bu toplantılara ben de katılmak istiyorum nasıl ve nereye başvurabilirim

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku