banner175
Büyükşehir'den Gönlüm'e vefa
Denizlili halk ozanı Özay Gönlüm’ün vefatının 22. yıldönümü dolayısıyla anma konseri ve töreni düzenlenecek. 1 Mart 2000’de hayata gözlerini yuman, Türk halkının gönlünde müstesna bir yer edinen Özay Gönlüm için ilk tören heykelinin bulunduğu Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde yapılacak. 1 Mart 2022 Salı günü sabah saat 11.00’de Gönlüm’ün heykeline çelenk bırakılacak. Aynı gün akşam ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı “Özay Gönlüm 22. Yılı Anma Programı” düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda saat 20.30’da başlayacak anma konserinde Gönlüm’ün birbirinden güzel eserleri seslendirilecek. Tüm vatandaşların davetli olduğu anma konseri ücretsiz olacak.
 
“ESERLERİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anadolu kültürünün yaşatılması için ömrünü vakfeden, Denizli’nin yetiştirdiği ünlü halk ozanı Özay Gönlüm'ü sevgi, saygı ve rahmetle andığını söyledi.
 
Özay Gönlüm’ün ülkeye mal olmuş bir sanatçı olduğunu, yaşamının büyük bir bölümünü Türk Halk Müziği’ne adadığını ifade eden Başkan Zolan, “Bugün de büyük özlem duyduğumuz Özay Gönlüm, şehrimizin türkülerini, kültürünü, değerlerini ilmek ilmek işleyip tüm dünyaya anlatmıştır. Ünlü halk ozanımız Özay Gönlüm'ü ve tüm eserlerini gelecek nesillere aktarmak da bizim boynumuzun borcudur. Değerli sanatçımız Özay Gönlüm’ü aramızdan ayrılışının 22. yılında bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Allah’ım rahmet eylesin” dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku