Ekonomi:
banner175
Lokanta ve restoranlar yemek çeki mağduru
Denizli’de de örgütlenmesini tamamlayan Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçileri Derneği (TÜRES) yemek kartlarının yüksek komisyonlarına dikkat çekti ve çözüm istedi. TÜRES Denizli Şube Başkanı Osman Üçgül’ün yaptığı yazılı açıklamada yemek kartı ve çeklerinde yüzde 9-10 komisyon alındığını söyledi.
 
Tüm dünyada restoran ve lokantalardan yüzde 3,5 dolayında komisyon alındığını belirten Üçgül, “Dünya da uygulanan komisyon oranları maksimum %3 seviyesinde olmasına rağmen özellikle yurtdışı menşei olan yemek çeki firmaları ülkemizde bu oranı %9 -%10 seviyeleri ile uygulamakta tabiri caiz ise sömürü sistemi ile dayatmaktadır.
 
Bu sistemin ülkemizde bir mevzuata bağlanmamış olması ve rekabet kurulu bünyesinde kontrol edilmemiş olmasından dolayı restoran ve lokanta sektörünü ciddi manada sıkıntıya düşürmüştür” dedi.
 
Yemek çeki şirketlerinin kara ortak olduğunu kaydeden Üçgül, “Çözüm önerimiz, olarak Vergi usul kanunu Genel Tebliği’nin (Sıra no:382) Yemek çekleri kullanımı’yla ilgili 1.Maddesinin 2.bendinde; Yemek çekleri ,işverenlerce istihdam edilen personelin yemek ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılacaktır, ibaresine “Yemek çeki firmalarınca ,yemek çeki/yemek kartı kullanan firmalara iskonto verilemez. restoran ve lokantalar tarafından yemek çeki firmalarına verilen komisyon %3,5 oranını geçemez” ve Yemek çekleri amaç dışı kullanılamaz, hükmünün eklenmesi hususunun değişikliğin yapılması ile sektörümüze büyük bir ivme kazandıracaktır ve rahatlatacaktır” diye konuştu.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku