Ekonomi:
banner175
Milli kalkınma yerli üretimle mümkün
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sanayi bölgesindeki esnafları ziyaret etti. Milletvekili Şahin Tin, ziyaretler esnasında esnaf, sanayici ve çalışanlarla sohbet ederek gündeme ilişkin sorular verdi. Öncelikle anayasa değişikliği ve ekonomide yaşanan gelişmelere dönük değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Şahin Tin, “Türkiye özellikle son dönemde ağır ve zorlu bir kavşaktan geçiyor. Ülkemiz sadece terör örgütleri üzerinden bir saldırı değil aynı zamanda ekonomik bir kavganın tam da ortasına sürüklenmek isteniyor. Özellikle reel sektörü ve KOBİ’leri zorlayacak manipülasyonlarla düzgün işleyen ekonomi çarklarını bozma girişimleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Aşılması zor görünen kalın duvarları milli bir ruhla geride bırakacak ve güçlü Türkiye’nin inşasını hep birlikte tamamlayacağız. Dünya genelinde ekonomik bir durgunluk yaşanmaktadır. Biz bunun farkındayız ve yaşanan ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek gerekli tedbirleri de alıyoruz. Döviz kurları konusunda alınan ve uygulanan bazı kararlar sayesinde reel sektör faiz baskısı altında ezilmekten korunmaktadır. Küresel dalgalanmaların etkisine rağmen döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar bugün milletimizin duyarlı yaklaşımı ve alınan tedbirler sayesinde belli seviyelere çekilmiştir” dedi.
 
TİCARETTE MİLLİ SEFERBERLİK DÖNEMİ YAŞIYORUZ!
 
Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin dar kalıplar içine sıkıştırılmak istendiğini oysa AK Parti hükümetlerinin attığı kararlı ve cesur adımlar sayesinde güçlü hamleler yapıldığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye ne zaman güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalsa hemen bir takım güçler ekonomimizi durdurmayla ilgili çağrılar, döviz ve faiz manipülasyonları, üreticilere korku salmaya yönelik her türlü hain taktikleri gün yüzüne çıkartma yarışına giriyorlar. Ancak artık Türkiye kalıpların arasına sıkışmış bir ülke olmaktan çıkmıştır. Böylesi kritik eşikleri ve ekonomik saldırıları her alanda olduğu gibi ticari alanda da milli seferberlik dönemi başlatarak aşacak güce sahiptir. Bugün bir milli seferberlik dönemi yaşıyoruz. Esnaf ve sanayicilerimizin sıkıntılarını ortadan kaldırmak için kalıcı tedbirler alıyoruz. KOBİ’lere 30 ile 50 bin lira arasında bir yıl ödemesiz, faizsiz 3 yıl vadeli kredi verilmesine dönük karar alındı. Müracaat eden ve şartları taşıyan küçük esnaf ve sanatkâr bu imkândan faydalanabilecekler. Bilindiği gibi 2017 yılının ilk 3 ayının sigorta primlerinin, yılın son 3 ayına ertelenmesi ile belediyelerden yapılan kesintilerin yapılmaması yürürlüğe girdi. Esnaflarımız için yeni bir güç sağlayacak adım olan ahilik fonu uygulamasının çalışmalarında belli bir noktaya ulaşıldı. Kısa sürede Meclis’te yapılacak olan görüşmelerin ardından yasalaşarak uygulamaya konulacak. Ar-Ge desteklerinin önü yasal düzenlemeyle açılmış oldu. Yine ilimizde makine ihtisas organize sanayi bölgesi kurulmasına dönük çalışmalarımız hız kesmeden sürüyor. Alınan tedbirler ve açıklanan destekler mali disiplinimize zarar vermeyeceği gibi aksine istihdamı teşvik edecek ve ticari gücümüzü de artıracak” dedi
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku