Ekonomi:
banner175
Pamukkale Üniversitesi'nde İş Yatırım tarafından finans laboratuvarı açıldı
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen açılışa, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı,  İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yerlikaya, İş Yatırım Pazarlama ve Ürün Yönetimi Müdürü Sinem Cireli, İş Yatırım İzmir Şube Müdürü Ercan Okuyucu, İş Yatırım İzmir Şube Müdür Yardımcısı Özlem Volaka, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy, “Trade Master Kampüs” projesini kendilerini en heyecanlandıran çalışma olarak tanımlarken bu proje ile geleceğe tohum attıklarını ifade etti. 2014 yılından bu yana sürdürdükleri proje ile bugün 25. üniversite olarak Pamukkale Üniversitesi’nde olmaktan duyduğu memnuiyeti dile getiren Kutlusoy, aynı zamanda İş Yatırım olarak düzenledikleri yarışmalarda Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin 622 takım arasında üst sıralarda başarılar elde ettiğini hatırlattı. Pamukkale Üniversitesi’nin 25 yıllık tarihi ile genç bir üniversite olduğuna değinen Rıza Kutlusoy, bu proje ile öğrencilerin teoride edindiği bilgileri gerçek zamanlı olarak uygulamaya dökebilmelerini amaçladıklarını söyledi.
 
İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, derslerde edinilen bilgilerin pratiğe geçirilmesinin önemine dikkat çekerken açılacak olan Finans Laboratuvarının Pamukkale Üniversitesi’ne kazandırılmasında başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy olmak üzere emeği olan herkese teşekkürlerini iletti.
 


Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, öğrencilerin daha iyi şartlarda ve daha iyi ortamlarda eğitim alabilmelerini öncelikli hedefleri olduğuna değinirken göreve geldikleri günden itibaren birçok yenileme çalışmalarının yanında yeni birimleri öğrencilerin hizmetine sunduklarını hatırlattı. Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin katıldıkları projelerde ve yarışmalarda elde ettikleri başarıların kendilerini mutlu ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Bağ, öğrencilere daha iyi imkânlar sağlayabilmek için yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Açılacak olan laboratuvarın hayırlı olmasını diledi.
 
Açılış töreninin sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy’a günün anısına plaket takdim ederken, Pamukkale Üniversitesi Finans Laboratuvarı, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy ve davetlilerin katılımı ile açıldı.
 
Trade Master Kampüs projesi kapsamında hizmete açılan PAÜ İİBF Trade Master Finans Platformu’nda öğrencilerin kullanımı için Trade Master ürünlerinin yüklü olduğu bilgisayarlar ile haber kanallarındaki finans programlarının takibi için televizyon yayını ve okuma alanı olacak. Bu merkezde Trade Master Ürün Grubu aracılığıyla sunulan piyasa verileriyle kullanıcılar, sadece işlem yapmanın ötesinde veriler üzerine analiz ve araştırma da yapabilecekler. Kullanıma açılan bu programlar ve sanal işlem olanakları ile öğrencilere gerçek finans dünyasının kapıları aralanacak.
 
Finans Platformu, gerek akademisyenlerin çalışmaları için geçmiş dönem verileri sağlaması, gerekse İş Yatırım uzmanlarının öğretim üyeleriyle bir arada konferans ve toplantılar düzenlemeleri ile temel amaç olan genç nesilde finansal okuryazarlığın artırılmasına yönelik çalışmalara ev sahipliği yapacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku