Ekonomi:
banner175
PAÜ'nün Çal'daki uygulama alanında ilk domates hasadı
Çal Meslek Yüksekokulu, uzun yıllardır atıl şekilde işlenmeden bekledikten sonra Pamukkale Üniversitesi’ne tahsis edilen 600 dekar araziden ilk hasadını topladı. “Bilimsel Araştırma ve Projeleri Birimi” desteği ile Şubat ayında araziyi işlemeye başlayan Çal Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri, ilk etapta iki dekar sera kurarak domates üretimine başladılar ve ilk hasadı topladılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, “Şubat ayından itibaren yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlk etapta 2 dekar sera yaptık ve çevrede adaptasyonu iyi olan domatesle başladık. Aşılı ve aşısız olmak üzere iki tür domates fidesi kullandık. Bölge iklimi ve toprağına adaptasyonu değerlendirdik. Bu yıl ilk kez başladığımız çalışmalar sonucu kaliteli ürün aldık ve ilk hasatta yaklaşık bir ton domates ürettik” dedi.

Gelecek sene serada domates ile birlikte çeşitli fide ve fidan üretiminin de yapılacağını belirten Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er,  “Yüksekokulumuz Organik Tarım Programı öğrencileri bu arazide uygulamalı olarak çalışmalarını sürdürebilecekler. Öğrenciler ve bizler araştırma ve incelemelerimizi burada yürütebileceğiz” diye konuştu.

 Seranın dışında arazide 50 dekar elma bahçesi, 150 dekar mısır ve açıkta farklı türlerden oluşan sebze bahçesi bulunuyor.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku