Ekonomi:
banner175
Sanayicinin 3 derdi: Faiz, kur, elektrik
DSO Başkanı Müjdat Keçeci, yazılı açıklama yaptı. Sanayicinin faizlerde, kurlarda ve elektrik maliyetlerindeki artış olan üç önemli sorununu dile getirdi. Sanayi üretim endeksinin yıllık bazda geçen senenin mayıs ayına göre yüzde 6'lık bir artış gösterdiğini ancak aylık bazda geçen aya göre düşüş yaşandığını, aylık daralmalara yoğunlaşılması gerektiğini ifade eden Keçeci, şunları söyledi:
 
"Son 4-5 aydır sanayi sektöründe bir daralma yaşandığının hepimiz farkındayız. Sanayide bir durgunluk dönemi yaşanıyor. Tekstil merkezli bir kent olan Denizli'de, özellikle tekstil sektöründe bu durgunluğu biz gözlemliyoruz. Bu durgunluğun başlıca sebeplerinin de faizlerde, kurlarda ve elektrik maliyetlerinde yaşanan artışlar olduğunu düşünüyoruz. Hem son kaynak tedarik tarifesi nedeniyle organize sanayi bölgelerinde hem de organize sanayi bölgeleri dışındaki üretim yerlerinde, elektrikte yüzde 30'a varan maliyet artışları yaşanıyor."
 
Sanayi üretiminin artması için yatırımların artması gerektiğini belirten Keçeci, "Son zamanlarda yatırıma karar veren şirketler karar değiştirerek beklemeye geçti. Sanayicileri tekrar yatırıma yönlendirebilmek için yeni yöneticilerin, sanayiciler için orta vadeli planı hazırlarken 3 konuya odaklanması ve bu konularda mikro ve makro çözüm önerileri dile getirmesini talep ediyoruz. Bu konular faiz artışı, kur dengesizliği ve elektrik maliyetleridir. Yüzde 25 faiz oranı ile kimse yatırım yapmaz" dedi.
Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku