Ekonomi:
banner175
Sarayköy'e dev kapasiteli tarım organize sanayi bölgesi
Sarayköy’de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) son durumu Vali Hasan Karahan başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Tüm tarafların hazır bulunduğu toplantıda, bölgenin devam eden altyapı çalışmaları ve diğer konular ele alındı.
 
Valilik makamında gerçekleşen toplantıya, Vali Hasan Karahan, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, YİKOB’Dan sorumlu Vali Yardımcısı Kemal İnan, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, Yüklenici Firma Yetkilileri ve diğer yetkililer katıldı.
 
Toplantıda, bölgede yapılan 700 dekarlık bir alanda oluşturulacak olan Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesinin son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Hasan Karahan, altyapı çalışmalarının hızlandırılarak en kısa zamanda tamamlanması talimatını verdi. Çalışmaların tamamlanması ile öncelikle bölgenin soğuk su ihtiyacının karşılanacağı ve bölgede sera kurarak yatırım yapmak isteyen girişimciler için cazip hale geleceğine vurgu yapan Vali Karahan, bu sayede bölgenin ticari anlamda canlanacağını bu durumunda ekonomiye büyük katkı sağlanacağını söyledi.
 
Konuşmasında jeotermal kaynakların önemine işaret eden Vali Hasan Karahan, “Bu kaynağa önemli oranda sahip İlimizde, kaynağın atıl vaziyette kalmasını önlemek, bu kaynakları sera yetiştiriciliğinde ısıtma unsuru olarak değerlendirmek ve seracılık faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Sarayköy ilçemizdeki bu bölgeyi mümkün olduğunca en kısa sürede girişimcilerimiz için hizmete açmalıyız. Sanayi ve turizmi ile öne çıkan Denizli, elbette tarım ve hayvancılık sektöründe de iddialı konumda. Bölgenin faaliyete geçmesiyle birlikte sektördeki bu iddiamız daha da artacak” dedi.
 
12 parselden oluşan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesi ile bir üretim sezonunda 14,5 bin ton domates üretilebileceği öğrenildi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku