Ekonomi:
banner175
Sera Altı Kayısı Kilosu 25 Liradan Alıcı Buluyor
MERSİN (İHA) – Mersin’in Bozyazı ilçesinde meyve vermeye başlayan sera altı kayısılar, kilosu 25 liradan alıcı buluyor.

İlçede sera altı kayısı yetiştiriciliği yapan Mustafa Dilber, Bozyazılı üreticilere de sera altı kayısı yetiştiriciliği yapmalarını önerdi. Dilber, kayısının muzdan sonra Bozyazılılar için ikinci geçim kaynağı olabileceğini belirtti. Sera altı kayısı ağaçlarının ocak ayının ortalarında çiçek açmaya başladığını, nisan ayının ortalarında ise meyve verdiğini söyleyen Dilber, kayısının organik bir ürün olduğunu ve yetiştirme maliyetlerinin de düşük olduğunu ifade etti. Yörenin simgesi olan muzun uğraş ve bakım gerektiren bir meyve olduğunu kaydeden Dilber, "Yetkililer bu konuda vatandaşa yardımcı olur, teşvik ederlerse muzdan sonra turfanda kayısı yetiştiriciliği ilçe halkı için ikinci gelir kaynağı olacaktır. Sera altı kayısı yetiştiriciliği için bölgemizin iklimi de uygun. Üstelik kayısı daha kazançlı bir ürün. Muzdan daha az masraf ve bakım gerektiren bir meyve" dedi.

Geçen yıl 600 metrekarelik seradan 8 bin lira para kazandığını, bu yıl ise daha fazla kazanç elde etmeyi planladığını ifade eden Dilber, şu anda kilosu 25 liradan alıcı bulduğunu da sözlerine ekledi.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku