Ekonomi:
banner175
Şirket kurmak için tek adres DTO
Fırat Ceylan ve Utku Batur, Denizli Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde ilk defa şirket kuranlar olarak tarihe geçti. Şirket kuruluşu için ilk olarak internetten Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden işlemlerini başlatan Ceylan ve Batur, daha sonra Denizli Ticaret Odası’na başvurarak, Ceba Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu.
 
“GİT GEL BİTTİ, TEK ADRES DTO”
İlk şirketin kuruluş aşamasında Ticaret Sicil Müdürü Nebahat Adıgüzel ve Denizli Ticaret Odası Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin ile birlikte Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan hazır bulundu.
Şirket kurmak isteyen girişimcilerin tek tıkla tek yerde bütün işlerini halledebilir hale geldiğini söyleyen Başkan Uğur Erdoğan, “Şirket kurmak için uzun işlemler vardı. MERSİS’e giriş yapıp şirket sözleşmesi oluşturuluyor. Noterde imza tasdiki ve imza beyannamesi yaptırılıyordu. Odaya gelinip kayıt, tescil ve ilan işlemleri gerçekleştiriliyordu. Notere gidip ticari defterlerin açılış tasdiki yaptırılıyordu. Ticaret sicili müdürlüklerinde kâğıt ortamında doldurulan işe başlama bildirimi vergi dairelerine gönderiliyor ve yoklama memuru bekleniyordu. Yoklama memuru onay verince vergi kimlik numarası oluşuyor, daha sonra fatura bastırıp ticari faaliyete başlanabiliyordu. Ayrıca SGK’ya kuruluş bildirim formu iletilmesi gerekiyordu, bu bildirim formu yine kâğıt ortamında ticaret sicili müdürlüğüne iletiliyor yetkililer de 10 gün içerisinde SGK’ya iletiyordu. Tüm bu süreçler artık geçmişte kaldı. 8 prosedürden oluşan şirket kuruluş süreci tek prosedüre indirilmiş oldu. Odamızda da ilk kez Ceba Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin kuruluşunu gerçekleştirdik. Genç kardeşlerimize hayırlı işler diliyorum” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku