Ekonomi:
banner175
Sözkesen'in fikirleri ve ailenin birliği şirketi ayakta tuttu
Funika Holding, ülkenin önemli değerlerinden buruydu. Şirketin gelişime açık yapısı, tekstil sektörüne yenilikler katarken, şirketin başarılarından çok, kurucusu Osman Nuri Sözkesen’in uzay ve uzay dışı varlıklara olan tutkusu gündeme geliyordu.
 
Tekstil makineleri üretiminden yenilikçi kumaşlara kadar pek çok önemli değeri firmasına kazandıran holdingin patronu Sözkesen şok bir şekilde intihar ederek aramızdan ayrıldı. Ardından şirketin yok olup gideceğini düşünenler yanıldı.
 
Osman Nuri Sözkesen’in okul, hayat ve iş arkadaşı İlknur Sözkesen üç evladıyla birlikte geminin dümenine geçti ve şirketi eski parlak günleri olmasa da önemli bir noktaya getirdi. Osman Nuri Sözkesen’in ölüm yıldönümünde, bir dönem sahibi olduğu Deha 20 Gazetesi vefa örneği gösterdi.
 
Deha 20’den Şengül Boz, o günden bu yana hiç ayrılmayan İlknur Sözkesen, oğulları Kemal ve Civan ile kızları Yurdanur’u bir araya getirdi.
 
İlknur Sözkesen, hem aile hem de şirket olarak zor günler geçirdiklerini söylerken, günlük 50 ton boya hacmiyle Denizli tekstilinde önemli bir yerde olduklarını söyledi, “8 yılda Türkiye’nin en iyileri arasına girdik. Bunu da Nuri’nin yenilikçi fikirlerini yaşatarak başardık” dedi.
 
Küçük oğlu Civan, babasının zaman zaman üniversite öğrencilerine, zaman zaman işçilerine verdiği konferansların videolarını izlemeye devam ettiğini söyledi. Büyük oğlu Kemal de babasının eğitime verdiği öneme dikkat çekti ve “Şirketimizi toparladıktan sonra onun adına okul yaptıracağız” dedi.
 
Tek kızı Yurdanur da babasına söz verdiği gibi iyi ve başarılı bir iş insanı olmak için çalıştığını söyledi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku