Ekonomi:
banner175
Startup ekosisteminin kalbi Denizli'de attı
DEGİAD; GEN Türkiye ile DEGİAD ev sahipliğinde TÜSİAD, TÜRKONFED, Habitat Derneği ve KAGİDER ortaklığında Denizli Girişimcilik Zirvesi’ni düzenledi. DEGİAD Sadık Emre Çaputçu Yönetim Binası’nda GEN Campus Denizli’nin açılışının da yapıldığı Zirve’de; sivil toplum, girişimcilik ve dijital dönüşüm dünyasının önde gelen temsilcileri deneyimlerini katılımcılara aktardı.
 
TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ STK’LARI VE LİDER İSİMLERİ BULUŞTU 
Zirve’nin açılış konuşmalarını DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, Global Entrepreneurship Network Başkanı Jonathan Ortmans ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Hazır  yaptı. Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Hazır, GEN Campus içerik ve programlarını aktardı. Girişimcilik Ekosistemine Artı Değer Katmak, Girişimcilik Ekosisteminde Uluslararası Yatırım Fırsatları, Girişimcilik Ekosisteminde Uluslararası Yatırım Fırsatları ve Girişimcilik Politikaları başlıklı 4 farklı oturumun gerçekleştiği Zirve’de; girişimcilik ekosisteminin hızlandırıcı ve destekleyici aktörleri masaya yatırıldı.

 
URHAN: “YENİ DÖNEMDE ODAĞIMIZA ‘GİRİŞİMCİLİK’ KONUSUNU ALDIK”
DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan “Denizli Genç İş İnsanları Derneği olarak bu yönetim dönemimizde odağımıza ‘girişimcilik’ konusunu aldık. Girişimcilik ekosistemi üzerinde çalışırken yolumuz bu konuda dünyada ve Türkiye’de çok önemli bir etkiye sahip olan GEN ile kesişti. Türkiye’deki ilk ve dünyadaki üçüncü GEN Campus’ü açmanın ve girişimcilik alanında çok önemli tecrübeye sahip Türkiye’nin önde gelen isimlerini Denizli’de yatırımcılarla ve girişimcilerle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. GEN Campus’ün Denizli’de açılmasıyla birlikte; bölgedeki girişimlerin, tematik etkinlik ve programlardan faydalanmalarını sağlayacağız. Denizli Girişimcilik Zirvesi bu sürecin en önemli kilometre taşlarından biri olacak. Girişimcilerin ve yatırımcıların bölgemize olan ilgisini artırmak için GEN Türkiye ile ortak hareket edip, girişimcilere destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.
 
AYDIN: “TÜRKİYE ve GLOBAL EKOSİSTEM ARASINDAKÖPRÜYÜZ”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, şunları söyledi: “Tüm dünyayı etkisi altına alan mevcut ekonomik konjonktürde girişimcilik ekosistemindeki fırsatları ortaya koymak ve ekosistemi geliştirmek için global ekosistemlerle olan network, iletişim ve iş birliklerinin artırılmasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bizler de GEN Türkiye olarak global girişimcilik ekosistemiyle ülkemizdeki ekosistem arasında köprü görevi üstlenirken, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini daha dinamik hale getirmeyi hedefliyor ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda GEN çatısı altında hayata geçen dünyadaki üçüncü girişimcilik ve inovasyon merkezi GEN Campus Denizli’nin idari yönetimi ve çatısı altında uygulanan programlarıyla dünyada model haline gelecek bir yapı olmasını bekliyoruz.”
 
YILMAZ: “EKOSİSTEMİ GÜÇLENDİRECEK ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ”
Koton Yönetim Kurulu Üyesi ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz da şöyle konuştu: “GEN Türkiye olarak Türkiye girişimcilik ekosistemini güçlendirici etkinlikler düzenlemek en önemli misyonlarımızdan biri. Bu misyon doğrultusunda bugün burada Denizli Girişimcilik Zirvesi’ni düzenliyoruz. Öte yandan GEN Türkiye çatısı altında Girişimcilik Dünya Kupası (EWC 2022) yarışmasının yerel organizatörlüğünü yürütüyoruz. EWC 2022’ye başvurular 30 Ekim’e kadar devam ediyor. Ayrıca Global Girişimcilik Haftası’nın(GGH2022) 15’incisi bu yıl tüm dünyada 14-20 Kasım tarihleri arasında kutlanacak.Hafta boyunca bölgede ve ulusal alanda çalışan tüm sivil toplum kuruluşlarını, özel sektör kurumlarını, üniversiteleri ve girişimcilik alanında aktif diğer tüm aktörleri bu farkındalık kampanyasında bize katılmaya ve destek olmaya davet ediyoruz.”
 
HAZIR: “TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ARTMASI 3 ANA AMACIMIZDAN BİRİDİR”
Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve GEN Türkiye Başkan Yardımcısı Sezai Hazır, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’de girişimciliğin artması GEN Türkiye’nin 3 ana amacından biridir. Bu doğrultuda 2022 yılı içerisinde çeşitli programlar hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri olan Startup Huddle etkinlikleriyle girişimcilik serüvenlerinin henüz başındaki girişimlerin mentorlar ve diğer girişimcilerle bir araya gelmelerini sağlayacağız. Özellikle gençlerin dijital yetkinliklerinin geliştirilmesi ve girişimlerin ihtiyacı olan yetişmiş, kalifiye iş gücü ihtiyacının karşılanması için de dijital beceri geliştirme programlarını; özel sektör ve sivil toplumdan paydaşlarımızın desteğiyle planlayıp uygulayacağız. Hızlandırıcı programlar, mentorluk programları, demo day ve networking etkinlikleriyle girişimlerin birbirinden öğrenmelerine ve kapasitelerinin güçlenmesine katkı sağlayacağız.”

 
DİNÇERLER: “GİRİŞİMCİLERLE YATIRIMCILARI BİR ARAYA GETİRİYORUZ”
GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göktekin Dinçerler, şunları kaydetti: “GEN Türkiye olarak yatırımcılarla girişimcileri bir araya getirecek ortamların yaratılmasının önemli olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda GEN Campus gibi fiziki mekanların da önemli bir atmosfer yaratacağına inanıyoruz. GEN Türkiye olarak düzenleyeceğimiz Ask Me Anything etkinliklerinde hem ulusal hem de uluslararası düzeydeki yatırımcılarla yetkin girişimcileri bir araya getirerek; girişimcilerin merak ettiklerini yatırımcılara sormalarını sağlayacağız. Ayrıca Anadolu’daki yatırımcıları özellikle teknoloji odaklı iş fikirlerine yatırım yapmaya teşvik etmek için Anadolu Yatırımcı Buluşmaları’nı Habitat Derneği’nin hayata geçirdiği İstasyon’larda gerçekleştireceğiz. Bu etkinliklerle Türkiye’deki yatırım süreçlerinin gelişmesine, yatırımcı ve yatırım sayılarının artmasına katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz.”
 
SABANCI: “EKOSİSTEMİN TÜM AKTÖRLERİYENİLİĞE AÇIK OLMALI”
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, şu açıklamalarda bulundu:“Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin oluşmasında ekosistemin bütün paydaşlarıyla; sivil toplum kuruluşlarıyla, özel sektör kurumlarıyla ve üniversitelerle birlikte uzun süredir çalışıyoruz. Biliyoruz ki girişimciliğin gelişmesini desteklemeye devam etmek için girişimciler kadar biz ekosistem aktörlerinin de yeniliğe açık olması gerekir. TOBB Genç Girişimciler Kurulları ve Kadın Girişimciler Kurulları’nı kurduktan sonra da Türkiye’de girişimcilik algısının gelişmesi ve girişimciliğin özendirilmesi için birçok etkinlik ve programı hayata geçirdik. Bu yıl 15’incisini düzenlenecekGGH2022 kapsamında tüm aktörlerin bir araya geldiği G3 Forum etkinlikleri organize ettik. Yeni etkinlikleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.”
 
ORTMANS: “GEN CAMPUS DENİZLİ, TÜRKİYE'DEKİ GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEMEK İÇİN YENİ BİR YOLCULUĞUN BAŞLANGICINI TEMSİL EDİYOR”
Global Entrepreneurship Network Başkanı Jonathan Ortmans şunları söyledi: “Türkiye'nin yalnızca küresel girişimcilik topluluğuyla ilişki kurmaya devam etmesini değil, aynı zamanda topluluğun içinde bir liderlik rolünü üstlenmesini de sağlamak için yerel ortaklarla işbirliğinin bu yeni aşamasına geçmekten büyük heyecan duyuyoruz.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku